Onglema Wiin levynlukijassa 8/14

Voiko Nintendo Wiin levynlukijassa olla vika? Meillä on Just Dance 4 -peli siihen. Kun siinä tanssii, välillä ruudussa lukee vain ”reading disc”. Kokeilin Wii Sport Resort –peliä eikä  Wii tunnista sitä. Kerran ruutuun tuli teksti,  ettei levy ole sisällä vaikka se oli.ä tunnisteta. Onko vika levyssä vai Wii-laitteessa?

Vastaus:
Ensin kannattaa tarkistaa pelit. Likaiset ja kolhiintuneet levyt aiheuttavat lähes aina levynlukuongelmia. Jos vika kuitenkin toistuu ehjillä ja uusillakin peleillä, eikä levyissä ole liiemmälti naarmuja, on vika todennäköisesti laitteessa.

Syy voi olla esimerkiksi laitteen putoaminen tai kolahtaminen, jolloin lukupää vioittuu. Lukupää voi kulua myös ihan normaalissa käytössä, varsinkin jos laitteella pelataan paljon. Silloin jää vaihtoehdoiksi joko laitteen vieminen huoltoon tai korvaavan konsolin hankinta. Tätä nykyä Wii-konsolit maksavat uutena noin sata euroa. Käytettynä niitä löytyy sitäkin halvemmalla. Kolmas vaihtoehto on päivittää laite uudempaan Wii U -malliin, joka on tämän hetken tehokkain Nintendo-laite. Se pyörittää ongelmitta myös vanhempia Wii-pelejä.

Kommentit

Oma kommentti