Roskapostia 10/14

Minulle tulee melkein päivittäin sähköpostiini  mainoksia, vaikken ole rekistyröitynyt mihinkään sellaiselle sivulle. Salasanani tietää vain minä ja äitini! Äiti on sanonut, etten saa avata posteja, joten poistan ne. Sähköpostini on Gmail.

Roskapostia

Vastaus:

Valitettavasti mainoksia tulee sähköpostiin, vaikka niitä ei olisi erikseen tilannut. Kyseessä on niin sanottu roskaposti, jolla yritetään saada vastaanottaja ostamaan, tilaamaan tai maksamaan jotain. Todennäköisesti olet joskus syöttänyt sähköpostiosoitteesi esim. yhteystietoja kalasteleville kilpailusivulle tai rekisteröitynyt sellaiseen palveluun, joka on luovuttanut sähköpostiosoitteesi mainostajille. Ei kannata kuitenkaan murehtia liikaa. Roskaposti on varsin yleistä ja siitä kärsivät miltei kaikki aktiiviset netinkäyttäjät, varovaisimmatkin.

Roskapostista on yleensä hankala päästä eroon. Yksi mahdollinen keino on käyttää Gmailin omaa roskapostisuodantita. Viestien yhteydessa on painike, jolla voit ilmoittaa roskapostista. Kun ilmoitat saamiesi mainosten olevan roskapostia, Gmail osaa jatkossa poistaa ne itse sähköpostilaatikostasi.

 

 

Kommentit

Oma kommentti