Tietoa rekisteröitymisestä 6/14

Miksi niin moneen sivustoon, joihin voi kirjautua, täytyy rekisteröityessä laittaa sähköpostiosoite tunnuksen aktivoimiseksi?
EiSähköPostia

Vastaus:
Yritykset käyttävät sähköpostirekisteriä omaan palveluviestintäänsä eli kertoakseen lisää omasta palvelustaan, tarjotakseen lisäpalveluita tai vain tiedottaakseen uudistuksista ja muutoksista. Joissain tapauksissa sähköpostia saatetaan käyttää myös suoramarkkinointiin tai osoitetietosi saatetaan myydä eteenpäin muille mainostajille. Tyypillisesti palveluilla on erilliset käyttö- ja tietosuojaehdot, joissa kerrotaan mitä tietoja sinusta tallennetaan ja kuinka niitä käytetään. Ne kannattaa lukea.

Sähköpostitietoa voidaan käyttää myös eduksesi, esimerkiksi tietoturva-asioissa. Sähköpostiin voidaan lähettää vaikkapa uusi salasana, jos entinen sattuu hukkumaan. Samoin on hyvä tietää, mistä osoitteesta yritys tavoittaa alkuperäisen käyttäjän, mikäli hänen käyttäjätunnuksensa joutuu vääriin käsiin.

Moniin palveluihin voi nykyisin kirjautua sähköpostin lisäksi myös sosiaalisen median tunnuksin. Silloinkin on hyvä tarkistaa, mitä tietoja kirjautuessa tulee luovuttaneeksi palvelun ylläpitäjälle. Kannattaa harkita tarkkaan, antaako ulkopuoliselle sovellukselle lupaa esimerkiksi lähetellä viestejä omalle ystäväpiirille sosiaalisen median kautta. Arveluttavissa tilanteissa voi aina äänestää jaloillaan: älä rekisteröidy sellaisiin palveluihin, jotka kyselevät liikaa tai saavat olosi tuntumaan epämukavalta ja epäilyttävältä.

 

Kommentit

Oma kommentti