Reilu luokka 2007: Indian-biisi sulatti sydämet

Sturm und Drang ja Kana myllersivät tavallisen koulupäivän ikimuistoiseksi. Koululainen-lehden Reilu luokka -kisa huipentui voitonjuhliin Vantaalla!

Avainketjut kilisevät, kun Sturm und Drangin laulaja-kitaristi André, kosketinsoittaja Jeppe, rumpali Calle, kitaristi Alex ja basisti
Henkka ilmestyvät Vantaan Länsimäen koulun 5A:n luokkahuoneeseen. Sturmareiden keikka oli kisan pääpalkinto!

Tyttöjen sydämet tykyttävät.

– André on ihana, kuuluu kuiskaus.

Koulun käytäviä ovat aikoinaan kuluttaneet toinen Bomfunk MC´s -räppäreistä ja Anna Abreu. Mutta näin paljon julkkiksia täällä ei ole koskaan nähty.

Riitaryhmästä reiluksi luokaksi

5A kuuli Koululaisen Reilu luokka -kisasta ensimmäisen kerran lokakuussa, ja ryhtyi heti hommiin. Nyt takana on 36 tehtävää ja käsissä voitto!

– Paras tehtävä oli se, jossa keksimme toisillemme intiaaninimet, Emilia eli ”Päätön luu” kertoo.

– Minusta liito-oravapeli oli paras, Toni paljastaa.

Eniten keskustelua synnytti tehtävä,jossa kukin oppilas vuoronperään kertoi mielipiteensä luokan ongelmista.

– Juttelimme muun muassa siitä, ettei toisten vastauksille saa tirskua, opettaja Sanna Paljakka selostaa.

Kun luokan 30 oppilasta tapasivat toisensa ensimmäisen kerran 2,5 vuotta sitten, riitoja syntyi usein. Riitely väheni, kun luokka tutustui paremmin. Vielä alkusyksystä luokkahengen keskiarvo oli 7,8. Nyt se on 9,7! Miten hyvää luokkahenkeä pidetään
yllä?

– Ollaan reiluja ja otetaan toisemme mukaan juttuihin, Viola kertoo.

Metallin kolinaa

5A on niin reilu, että kutsui koko koulun mukaan palkintokonserttiin!

– Onko täällä reilu meininki? Kana huutaa juhlasaliin kokoontuneelle laumalle.

Bändi soittaa rokkia juuri niin kuin rokkia soitetaan: kovaa ja asenteella. Kaikki hyppivät ylös ja alas ja lyövät käsiään yhteen. Puolen tunnin keikka saa oppilaiden päät pyörälle. Opettajanhuoneessa herkkäkorvaisimmat opettajat pähkäilevät, miten tämän jälkeen
pystyy keskittymään kouluun. Onneksi on perjantai!

Indian-biisi sulattaa tyttöjen sydämet. Iron Maidenilta lainattu Fear Of The Dark saa takarivin epäilijätkin heiluttamaan käsiään. Kaikilla on korvissaan Kuulonhuoltoliiton lahjoittamat korvatulpat. Viileimmätkin rokkarit tietävät, että vanhana on kiva kuulla.

Palkintovyöry ei lopu

Kun 5A palaa luokkahuoneeseensa keikan jälkeen, siellä odottaa 31 karkkireppua. Pöydillä on kirjoja, lehtiä, mehua, kukkaroita, popcorn-koneita ja upouusi CD-soitin. Kaikki kirkuvat ilosta.

Kana jakaa palkintoja ja luokka vertailee karkkireppujen sisältöjä. Repusta löytyy opettajan suosikkipalkinto – herätyskello! Nyt kaikki takuulla heräävät kouluaamuina ajoissa.

Samaan aikaan Sturmarit livistävät takaovesta uskollisimpien fanien kärkkyessä nimmareita. Pojat jättävät koululle ja varsinkin Suomen reiluimmalle luokalle viestin:

– Do your homework and… älkää kiusatko toisianne.

Teksti: Merja Hemmilä

Kommentit

Oma kommentti