Rikospaikkatutkija – mikä se on?

Rikospaikkatutkija on tyyppi, joka tutkii rikospaikan tarkkaan ja käyttää mitä kummallisempia välineitä. Mitä haluat tietää rikospaikkatutkijan työstä?

Kommentit

Se4kkien paiskominen oli je4lleen eritte4in hubaa haomma! Kohta pite4e4 jo itsekin tommoinen ostaa Toistoja tuli 31 naisten se4kille4. Toiston tai pari olis voinu ve4e4nte4e4 lise4e4.

Jos joku lukee tätä vielä, niinkuin minä nyt, niin kerron vastauksia.
– Poliisikoulutuksesta en itse tiedä.. Valitettavasti.
– Sormenjäljet, jotka on otettu rikospaikalta ’ajetaan’ tietokoneelle. Jos täsmäävää ei löydy se tallennetaan tietokantaan myöhempää tarvetta varten.
– Sormenjäljet otetaan suunnilleen tällä tavoin ->
1. Kohteeseen josta sormenjäljet otetaan, tupsutetaan sormenjälkijauhetta.
2. Kun sormenjälki tulee esiin, sen päälle liimataan teippi ja se vetäistään pois ja taitetaan, jotta sormenjälki säilyy.
– Rosvot saadaan kiinni ottamalla ne kiinni. Piiritetään ja laitetaan käsirautoihin. Joissain tapauksissa saatetaan joutua käyttämään tuliaseita.
– Sormenjälkiä ei oteta siis puikolla. Sellaisella pumpulipuikon tapaisella puikolla otetaan ’näytteitä’. Eli esim. jos halutaan varmistua onko jokin aine verta tms. Näin se onnistuu kätevimmin.

En ole siis mikään rikospaikkatutkija vaan ihan nuori jannu itsekin. Tiedän kuitenkin näistä jutuista jonkin verran..

mä tiiän ne ottaa sormen jäljet semmosella puikolla ja laittaa sen semmoseen pussiin ja tämmöstä JOS HALUAT VASTATA TÄHÄN VIESTIIN NIIN KIRJOTA NIMIMERKIKSI LEEVI

mitä järkee on oikeest olla varas. ei mitään.mut viel siitä että mä haluaisin poliisin tarkkaampujaksi. se on kyllä tosi vaikeet. mut tarkaakin se on kivaa

Mä oon ajatellu, että musta tulee isona rikospaikkatutkija, ja mieluummin tekisin töitä Valloissa, että olis kiva tietää kuinka hankalaa olis päästä sinne opiskelemaan CSI:ksi.

NO ETTÄ MITEN NE ROSVOT SAAHAAN KII??AMPUMALLA LAASERIPYSSYILLÄKÖ?NIIN AINAKIN LUULEN

Toi äskenen viesti oli vähän sekava… Tällä kerralla riittää kolme pistettä…

MUSTAT UKKELIIT…………!!!!!!!!!!!!
Miksei ne vois olla PINKKEJÄ!!!!!!!!!!
Anteeks……. Kuinka nuori voi olla että pääsee rikospaikkatutkijaksi ja kuinka vanha voi olla rikospaikkatutkijana??????? Tyhmä kysymys……..

minnusta paras ohjelma on C.S.I. MIAMI ja c.s.i. ne 2 ohjelmaa on parhaat ohlejmat ainakin kesälomalla kun ei kesälomalla tuu oiken mitään järkeväää 🙁

Kuinka vanha pitää olla että voi
opiskella rikospaikkatutkiaksi?

Haha! Haluaisin tietää enemmän, mutta en voi nyt ryhtyä salapoliisiksi..Olen jo agentti! ; )

Millainen on työpäivänne sillon, kun teidät käsketään tutkimaan? Entä silloin, kun ei ole tutkittavaa?

C.S.I-sarjassa on aina tietokoneella kaikkien rikollisten sormenjäljet. Onko käytäntö sellainen oikeasti? Jos on, miten se toimii?

Oma kommentti