Salla voitti – miehet kompuroivat

Alamäkiluistelun hallitseva naisten maailmanmestari Salla Kyhälä voitti kauden ensimmäisen MM-osakilpailun St. Paulissa, Yhdysvaltain Minnesotassa.
Aikalaskuissa kaksi kovinta aikaa laskenut Kyhälä lähti viime lauantain finaaliin ennakkosuosikkina. Tulevaa Suomen osakilpailua tammikuun lopussa hän odottaa jännityksellä.

”Toivottavasti pääsen itse kisaan, vaikka joudun kilpailemaan miehiä vastaan. Jos en karsinnasta, niin sitten villillä kortilla”, hän sanoo.

Suomen osakilpailun karsinnat lasketaan Espoon Serenassa 31.1. ja varsinainen osakilpailu 7.2.2015.

Miesten joukkue kompuroi
Suomen miesten Miikka Jouhkimainen laski St. Paulin osakilpailun 12. sijalle. Neljännesvälierän alussa johdossa olleen Jouhkimaisen takaa tullut hallitseva hallitseva maailmanmestari Marco Dallago runttasi suomalaiskilpailijansa päin laitaa ja tiputti Jouhkimaisen laskun kolmanneksi. Jouhkimainen teki Dallagosta protestin, joka ei mennyt läpi. Miesten osakilpailun voitti 2012 maailmanmestari, Kanadan Kyle Croxall.

Alamäkiluistelussakin kunnostautunut näyttelijä Mikko Leppilampi puolestaan karsiutui aikalaskuissa täpärästi. Hän sijoittui aikalaskuissa kolmanneksi, ja kultakin kierrokselta vain kaksi nopeinta laskijaa pääsee jatkoon. Toisella karsintakierroksella kyydistä putosivat vuorostaan Paavo Klintrup, Toni Heikkilä ja Markus Juola.

”Tiesin, että kaikki on kovia starttaajia. En pystynyt ulkoportista haastamaan, joten yritin viimeisessä mutkassa ohi, koska tiesin, että se on käytännössä ainoa selkeä ohituspaikka”, Paavo Klintrup kertoo.

 

Kommentit

Oma kommentti