Taitoluistelukisoissa, osa 1.

Kiira Korpi, Jenni Vähämaa, Laura Lepistö…

Perjantai 19.12.2008

Menen Minna-toimittajan kanssa seuraamaan lehdistötilaisuutta Helsingin jäähallin Lounge-tilaan. Olemme etuajassa, jotta löytäisimme ajoissa perille takaoven kautta.

Lehdistötila on täynnä toimittajia ja valokuvaajia. Huoneen keskellä istuivat illan tähdet Jenni Vähämaa, Susanna Pöykiö, Laura Lepistö, Ari-Pekka Nurmenkari, Valtter Virtanen, Oksana Klimova ja Sasha Palomäki. Kiira Korven kerrotaan saapuvan hiukan myöhässä.

Ensimmäisenä pistää silmään sauvoilla kulkeva Vähämaa. Hän on reväyttänyt nilkkansa nivelsiteet keskiviikkoisissa harjoituksissa. Valitettavasti hän ei siis pääse mukaan kilpailemaan.

Luistelijoilta kysytään muutama kysymys kultakin. Pöykiö kertoo aikovansa päästä lähelle omia ennätyspisteitään ja Virtasen suurena tavoitteena on Suomen mestaruus. Miten Laura Lepistö suhtautuu tulevaan kilpailuun? Hänkin hakee tietysti ennätyspisteitä, mutta ei vielä pidä EM-edustustaan varmana. Ari-Pekka Nurmenkari kertoo, ettei Mikko Minkkisen lähtö muuta tilannetta hänen kannaltaan. Jäätanssipari Oksana Klimova ja Sasha Palomäki ovat juuri palanneet Moskovasta ja ovat iloisia ollessaan taas kotona.

Kiira Korpi tulee paikalle hieman myöhässä ja pyytää kohteliaasti anteeksi. Kameroiden salamat välkkyvät. Korven suhteen taidetaan olla erityisen uteliaita.

– Nautin jäällä olosta. On hienoa taas päästä kilpailemaan. Luistelukuntoa on kärsivällisesti treenattu. Huippusuorituksia ei varmaan vielä nähdä perushyvistä ohjelmista huolimatta, Kiira kertoo.

Teksti: JW

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti