Taitoluistelukisoissa, osa 2.

Ari-Pekka Nurmenkari, Valtter Virtanen…

Sunnuntai 21.12.2008

Olen jäähallilla jo kahdelta ystäväni Sirjan kanssa nähdäkseni vilauksen juniorityttöjen esityksistä. Laitan ylpeänä kaulaani pressipassin ja annan ystävälleni toisen, jotta kukaan ei osaisi epäillä oikeuttamme istua pressikatsomossa. Hallilla onkin yllättävän paljon tilaa.

Tyttöjen viilettäessä jäällä yleisöstä kuuluu kannustushuutoja. Kukkia sekä pehmoleluja lentää jäälle esitysten päätteeksi. Suuri osa tytöistä tuntuu yltävän toiseksi sijoitukseltaan. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä toistaiseksi voittamaton, ensimmäiseksi yltänyt esitys. Näemme yhdeksän tytön vapaaohjelman.

Miesten seniorisarja onkin aivan toisen tasoinen kuin edelliset naisjuniorit. Ohjelmia tulee seurattua suuremmalla mielenkiinnolla muistiinpanojen jäädessä vähemmälle. Kaatumisiakin sattuu yllättävän paljon. Valtter Virtasen musiikin kanssa on aluksi teknisiä ongelmia, jotka saadaan kuitenkin korjattua. Vaikka yleisöä onkin vähemmän kuin odotin, on tunnelma suorastaan katossa. Aplodejakin satelee ihan vain hyvin vuoksi, vaikka kukaan ei luistelisikaan jäällä. Ari-Pekka Nurmenkari yltää ykköseksi huimin pistein 197,5. Yleisö puhkeaa raikuviin aplodeihin.

Jäädytystauon jälkeen koittaa naisten vuoro. Ensimmäisinä jäälle pääsevät minulle melko tuntemattomat kolme luistelijatarta ja ehdin jo hetken ihmetellä, minne Kiira Korpi ja kumppanit ovat kadonneet. Heidän lämmittelyvuoronsa koittaakin seuraavaksi. Susanna Pöykiö, Laura Lepistö, Minna Parviainen ja Kiira Korpi saavat taputuksia osakseen jo lämmittelyjensä aikana, kiitos mitä ihmeellisimpien hyppyjen.

Katsomossakin on jo näkyvästi enemmän väkeä kuin aiemmin iltapäivällä ja nyt viimeistään voi sanoa tunnelman olevan katossa. Otan ahkerasti valokuvia pienellä digikamerallani. Ensimmäisenä jään valtaa odotettu Kiira Korpi. Yleisö hurraa samalla mitalla kuin äskettäin Ari-Pekka Nurmenkarille. Ja Kiiran paluu on mahtava pistein 167,13. Edes edellisvuosien mestari Susanna Pöykiö ei onnistu ylittämään Korven pisteitä.

Kisat on nyt luisteltu ja jäälle pääsee ensin jäädytyskone ja hetken päästä muodostelmaluistelujoukkue. Kohta alkaakin palkintojenjako.

”Onpa päivä mennyt nopeasti, ihan kuin vasta olisimme tulleet”, voimme vain todeta!

Teksti: JW

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti