Tee pinjata

Pinjata on paperimassasta valmistettu värikäs hahmo, joka täytetään makeisilla, pähkinöillä, muulla teemaan sopivalla rekvisiitalla tai pienillä leluilla. Pinjata

Pinjata ripustetaan kattoon roikkumaan, ja jokainen juhlija lyö sitä vuorollaan kepillä. Lisähaastetta saadaan pyörittämällä lyöjää ensin silmät sidottuna ympäri tai pyörittämällä pinjataa lyöjän ympärillä. Sijoita pinjata paikkaan, jossa ei ole ikkunaa tai särkyviä esineitä lähellä.

Tarvitset:

iso ilmapallo
liima-vesiseos
sivellin
sanomalehtiä
kreppipaperia
kiinnitysnaru

Tee näin:

1. Puhalla ilmapallo ja revi tai leikkaa sanomalehdestä suikaleita. Tee seos, jossa on puolet vettä ja puolet liimaa.

Pinjata

2. Liimaa sanomalehtisuikaleita hieman lomittain pallon päälle. Kun koko pallo on sanomalehtien peitossa, anna sen kuivahtaa.

Pinjata

3. Kiinnitä ripustusnaru ennen seuraavaa kerrosta. Kiinnitysnarun voi myös kiinnittää ilmapallon solmukohtaan, jolloin se pysyy tukevammin kiinni. Narun päät jäävät sanomalehtisuikaleiden alle.

Pinjata

4. Liimaa loput 2–3 kerrosta. Mitä enemmän kerroksia, sen kestävämpi pinjatasta tulee. Myös liiman määrä vaikuttaa pinnan vahvuuteen. Tee lopuksi pieni reikä pinjatan taakse ja täytä se karkeilla ja koristeilla! Piilota reikä sanomalehtikerroksella.

Pinjata

5. Peitä sanomalehdet lopuksi värikkäällä kreppipaperilla ja koristele.

Pinjata

Lisää juhlavinkkejä sekä valmiit pinjatat tästä osoitteesta.

Kommentit

Avatar

Toi on tosi hyvä ohje tehää tollanen halloween bileisiin;)

Avatar

Millaisella vesiliimalla olette valmistaneet tämän?
Kävisikö esim. Erikeeper tähän tarkoitukseen? Pitäisikö sitä lantrata edes pienissä määrin vielä veden kanssa ennen sen laittamista pallon pintaan sanomalehtisuikaleiden kiinnittämiseksì?
– Kiitos ennalta jo vinkistä. Juhlat joihin tälläisen olen aikeissa tehdä siintävät lokakuun alussa. :)-

Avatar

Tein Angry Birds pinjatan 8v. poikani synttäreille. Hyvin onnistui. Vei aikaa muutaman päivän. Sisälle karkkia ja pientä Angry Birds kamaa.

Avatar

miks sä EN JAKSA OOTTAA SYNTTÄREITÄNI!!!!!!!!!!!sanot tänne sen mitä ajattelet su synttäreist,iha pöhköö!

Avatar

kiva pinjata ohje aina ajattelin mitenköhän mä tekisin pinjatan ja nyt hanskat on lyöty pöytään ja mä voin tehä pinjatan!!vu-hui!!

Avatar

mä aijon tehä tommosen mun synttäreille, pistän sinne vaik karkkia ja sen semmosta.

Avatar

Onko kellään aavistusta, miten kauan tos menee?? Itse ajattelin tehdä kaverin synttäreille.. Mutta, onko kellään aavistusta kauanko tos menee ja millä sitä kannattaa lyödä kun en tuota pesäpallomailaa omista..

Avatar

Melko helppo tehdä, kokeiltu on. Sanomalehtisuikaleet kannattaa laittaa ”uimaan” sinne liima-vesiseokseen, on iso työ alkaa siveltimen kanssa niitä maalailemaan. Valmiiksi märät suikaleet on helppo vain laittaa pallon päälle. Mutta onko teillä kokemusta tuosta koristelusta, itse en saanut mitään kreppipaperia pysymään siinä pinjatan päällä. Miten koristelen?

Avatar

Sen jälkeen kun on laittanut sitä sanomalehteä niin tehdään ilmapalloon ja sanomalehteen reikä koska ei se ilmapallo enää sitten poksahda. Ilmapallo antaa vain muotoa siihen pinjataan. Se voi tehdä vaikka sydämen muotoisella ilmapallolla js haluaa! Ja aion tehä tollasen mun synttäreille, mut ihan pyöreen vaan.

Avatar

Ollaan järjestämässä synttäreitä ja aiomme kokilla pinjataa. Toivottavasti onnistuu xddddddddd.

Avatar

Vähän toi on seko toi ihme EN JAKSA OOTTAA SYNTTÄREITÄNI!!!!!!!!!!!
Ei sen tarvis sitä kaikille jakaa :-/ .

Avatar

TEKISMIELI TEHÄ TOMMONE PINJATA KOSKA MUN SYNTTÄRIT ON IHAN KOHTA EI EES KUUKAUTTA!!!!!!! TAI EHKÄ NIIHIN OIS VÄHÄN YLI KUUKAUSI!!!!!!!
TOIVON ETTÄ MÄ SAISIN TAI EES KERKEISI TEHÄ TOMMOSEN KOSKA SYNTTÄRIT ON IIIHHHHHHHHAAAAAAAAANNNNNNNN KKKKKKKKKKOOOOOOOOOOOHHHHHHHHTTTTTTTTTTAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EN JAKSA OOTTAA,EN JAKSA OOTTAA… EEEEEEEEENNNNNNNNN JJJAAAAAKKSSSAAAAA OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar

Aww… Ehtiiköhän tommosen tehä 2 viikos koska oon ajatellu sinne et teen pinjatan 😀 nyt löyty ohjekkin

Avatar

se ilmapallo pitäs kai poksauttaa sit kun on laittanu noita paperi juttuja,jossain luki. muutenhan jos laittas noi karkit ilmapallon sisälle nii se sanomalehti kuori vaa hajoais ja se ilmapallo jäis roikkuu kattoon:)))) muute mibi oot aika outo ku hampaita voi pestä

Avatar

tein tommosen ja koristelin sen bakugan palloksi, sisällä oli kumeja viivoittimia pikku kyniä ja tiimarin synttäreille tarkoitettuja kaveri lahjoja sekä tietenkin karkkia!

Avatar

Aika hyvä idea kokeilen siskoni synttäreillä! TOIVOTTAVASTI ONNISTUU!!!!
🙂

Avatar

toi on ihan tyhmää tos menee aikaa hukkaan siin kestää vrmaa joku 3 päivää!

Avatar

tein ite joskus pinjatan ja se hajos tasan neljäksi palaseski.

Avatar

oon tehny ennenkin noita pinjatoja itelleni ja kavereilleni (ruokapalkalla). oltiin yhen mun kaverin synttäreillä jolle tein pinjatan, ja kaikki mietti mitä siellä sisällä on. mutta synttärisankari tuli, sanoi että se on sen pinjata, ja että se sais hakata ekana ja menis eka hakeen ”karkkeja”. se hajos ekalla lyönnillä (ka veri ei oo mikään keijukainen) ja sieltä lensi kaikkea roskaa kiviä käpyjä ja paperisuttuja. se alko nauraan ja sano et ei jaksanu hakea karkkia D:

Avatar

ja sulle pinata kannattaa laittaa ne karkit ennen puhaltamista sinne pallon sisälle…..

Avatar

hei mibi relaa vähän!täytä vaikka pinjata hammastahnalla!!! mun mielestä pinjata on hauska keksintö…

Avatar

En tajuu miten tonne voi laittaa karkkia kun se ilmapallo hajoo jos siihen tekee seiän…

Avatar

musta mibi taitaa olla hienostelija. ei nyt pahal mut silti…!

Avatar

wow mibi taitaa olla julkkis… jooo…. HERÄTYS MIBI!!!!! pese hampaas!

Avatar

buahahaa pakko tehä tollane ja rikkooXDD..

no ah miten hauskaa mul o::D

Avatar

Nyt tiedän tonki jutun.
Me tehtiin eräät naamarit saman tapasella tekniikalla.

Avatar

Vois kokeilla synttäreillä, karkkia mä sinne ainakin laitan!

Mibi:
Karkkia voi syödä jos pesee hampaansa.
etkö sä koskaan muka pese hampaitas?
Nehän voi pestä vaikka kymmenen kertaa päivässä.
Eikä pinjata ihan tuhansiks palasiks hajoo!!!!!!!

Avatar

Juu, siis voishan sinne laittaa vaikka purkkaa tai xylitolpastilleja, mieluummin karkkia sinne kun jotain purkkaa Mibi!! Jos siel ois purkkaa, olisin silleen: – Okay… Kiva.. Ja ootko Mibi ikinä kuullut hampaiden pesemisestä?? Jos olet, ni kai sä tiiät et hampaat VOI AINA PESTÄ.= Itse pesen 2 kertaa päivässä joten NOU HÄTÄ!

Avatar

haluisin kokeilla ehkä mun synttäreillä. Ja mibi älä valita, voit laittaa sinne vaikka ksylitolipastilleja jos pelkäät et sun hampaisiin tulee reikiä. !!!

Avatar

Tuota voisi kokeilla, synttärit on kohta tulossa…. Kuulostaa ton tekeminenkin aika hauskalta, kun mä tykkään askarrella. Ja eihän sinne tartte karkkia laittaa, sinne vois laittaa jotain hauskaa, esim. No tähän hätään en keksi mitään mutta jotain muuthan sinne voi silti laittaa!! Kuka sano et sinne on pakko laittaa just karkkia???

Avatar

MIBI!!!!!!!! EN MÄ AINAKAAN USKO, ETTÄ PINJATA MENEE IHAN SADOIKSI PALOIKSI!!!

Avatar

moi tämä pinjatan ohje oli tosi hyvä kokeilen sitä ehkä huomenna ja kesällä kun meille tulee joku juhla niin kysyn mun kaikilta kamuilta että mikä on se lempikarkki ja laitan niitä sinne MUUTEN MIBI ÄLÄ VALITA VOIT LAITTAA SINNE PINJATAAS HAMMAS HARJOJA JA PURKKAA JA VOIT TEHDÄ SEN ROSKIKSEN VIERESSÄ ETTEI SUTTAANNU! mutta niin että hyviä kokeilemis päiviä ja (MIBI PESE HAMPAAT) muut myös

Avatar

tosi hyvä idea mulla on toukokuussa synttäri teen sinne pinjatan

Avatar

tosii ihana tota haluun kokeilla. Mut sisää taidan laitaa jotain kymmenen vuotiäiden makunnn!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar

Hei ~mibi99~! ÄLÄ VALITA!!!!!!! PISTÄ PINJATAN SISÄLLE VAIKKA PURKKAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar

voi vitsi mun pest friends tuli meille ja sano et teki pinjatan 😀

Avatar

Voihan sinne sisään laittaa myös jotain muutakin ku karkkia :7 Ehdotuksia?

Avatar

Pinjata on ehk kiva koriste mut siin on kauhee siivominen kun se on hakattu palasiks ja karkki, hampaiden vihollinen! Mitä järkee!

Avatar

Voisin kokeilla pinjataa 😀 Pitää vaan muistaa laittaa sinne karkkia sisälle 🙂

Oma kommentti