The Fooolle on tärkeintä pitää hauskaa fanien kanssa

Kuva: Henna LaitinenKoululainen tapasi The Fooon Linnanmäellä 5.6. ennen heidän musiikkivideonsa kuvauksia.

Noin viidenkymmenen tytön lauma tuijottaa tiiviisti neljää poikaa, jotka antavat haastatteluja. Tytöt rupattelevat ja hihittelevät iloisesti keskenään. He rohkaisevat toisiaan ja aloittavat yhteislaulun. Järjestyksenvalvoja kuitenkin hyssyttelee heidät pian hiljaisiksi – The Fooon jäsenten puhe hukkui laulun alle.

The Fooo on viime vuonna perustettu ruotsalainen poikabändi, johon kuuluvat 17-vuotiaat O.G. ja Oscar sekä 16-vuotiaat Felix ja Omar. Torstaina 5. kesäkuuta he esiintyivät Linnanmäellä, jossa kuvattiin poikien musiikkivideota.

– Olemme ensimmäistä kertaa Suomessa. Ainoastaan Omar on käynyt täällä aiemmin lomalla perheensä kanssa. Suomi vaikuttaa mahtavalta maalta, täällä on kotoisa olo, bändin pojat hymyilevät.

Pojat paljastavat, mistä muusta he pitävät Suomessa. Ensimmäiseksi uudelle hotellille saapuessaan he käyvät testaamassa saunan. Suomalaiset tytöt ovat heidän mielestään nättejä ja he pitävät myös suomalaisista artisteista.

– Teimme coverin suomalaisen Bomfunk MC’s -yhtyeen kappaleesta Freestyler. Se sopii meidän tyyliimme ja sen sanoitukset ovat hauskat, vaikkei niissä olekaan paljon järkeä. Kappaleen tahtiin on mahtava tanssia ja tehdä voltteja.

Matkustaminen on pojista mahtavaa

Poikien kesä on kiireinen. Heillä on elokuussa iso konsertti Vertigo, jota varten he harjoittelevat paljon.

– Jatkamme matkustamista vielä Suomen jälkeen. Menemme muun muassa Yhdysvaltoihin harjoittelemaan koreografioita, tekemään kappaleita ja tapaamaan uusia faneja.

Poikia ei kuitenkaan harmita matkustaminen. Silloin kun he ovat kotona Ruotsissa, he viettävät mahdollisimman paljon aikaa perheidensä ja ystäviensä kanssa.

Bändin jäsenet kertovat olevansa kuin veljeksiä. He viettävät paljon aikaa yhdessä ja ovat läheisiä keskenään. Koko kuvausryhmä tuntuu heistä isolta perheeltä.

Kesällä täytyy olla ulkona!

Vapaa-ajallaan pojat pelaavat koripalloa kavereidensa kanssa, bongailevat söpöjä tyttöjä, ajelevat mopoilla ja urheilevat.

– Parkour on meistä parasta kesätekemistä. Rannalla löhöily tulee heti toisena. Kesällä täytyy olla ulkona! Okei, jos sataa, niin on ihan ok katsoa sisällä leffaa.

Omar kertoo parhaimman kesämuistonsa olevan hänen perheensä lomamatka Floridaan. Muut pojat nyökyttelevät hieman kateellisina. Pian he kuitenkin tulevat siihen tulokseen, että heidän paras yhteinen kesämuistonsa on viime kesän konsertti.

– Se oli ensimmäinen konserttimme. Perheemme ja kaikki ystävämme olivat katsomassa keikkaa. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla. En tule koskaan unohtamaan sitä! Oscar sanoo vakavana.

Ennen keikkaa kuuluu jännittää

Bändin jäsenet odottavat innolla Linnanmäen kuvausten alkamista. Odottavien fanityttöjen innostuneet kiljahdukset kaikuvat taustalla ja tunnelma on sähköinen. Pojat kertovat jännittävänsä ennen esiintymistä. Heistä pieni hermostuneisuus kuuluu asiaan ja auttaa keskittymään.

– Ei se olisi edes hauskaa, jos ei hieman jännittäisi, pojat tuumailevat keskenään.

Oscar ja Felix pohtivat, mikä on paras tapa pitää hermot kasassa ennen keikkaa. Ensin täytyy myöntää itselleen, että jännittää, sitä ei kannata peittää. The Fooon pojat laukaisevat jännityksensä juttelemalla toisilleen. O.G. toteaa, että täytyy vain ottaa rennosti, niin jännitys katoaa.

– Vitsailu auttaa myös, pojat nauravat.

Iloista energiaa bändin jäsenillä tuntuu olevan riittämiin. Paahtava kuumuus ja haastatteluiden antaminen eivät ole onnistuneet uuvuttamaan heitä. Mistä he saavat kaiken energiansa?

– Toisiltamme. Ja ehdottomasti faneiltamme, kuluu poikien varma vastaus.

Fanit ovat ihania

Ulkona fanit ovat kokoontuneet suureen rinkiin, jonka keskelle The Fooo menee esiintymään. He kuvaavat All Over The World -videotaan samalla tavalla kuin aikaisemmin Norjassa. Heille on tärkeää, että fanit pääsevät mukaan musiikkivideoille.

– On mahtavaa päästä tapaamaan uusia faneja. Suomalaiset fanit vaikuttavat aivan yhtä hulluilta kuin norjalaiset, pojat nauravat.

Heistä hienointa on nähdä uusien fanien reaktiot, kun nämä näkevät pojat ensimmäistä kertaa. Bändin jäsenet kertovat olevan aivan tavallista, että fanit itkevät liikutuksesta ja jotkut saattavat pyörtyäkin. Kuitenkin heistä tärkeintä on tehdä fanit onnellisiksi ja saada näiden silmät loistamaan.

Keikka alkaa ja The Fooo on imaistu hetkessä fanipyörteen keskelle. Ainoastaan pomppivan Felixin kädet näkyvät tyttölauman keskeltä.

– Kiitos suomalaisille faneillemme, olette upeita!

Teksti ja kuva: Henna Laitinen

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti