"> Tuuli törmäsi zombiväkeen laskeutuessaan alas viimeiseltä radalta. Iina-velho rohkaisee Tuulia laskemaan rataa pyöreällä puukiekolla. Keikkuvat tukit haastavat seikkailuradan yhdellä osuudella. Heiluva kiipeilyseinä oli puiston vaikein osio. Tuuli eteni verkossa nopeasti. Wilma avustaa Tuulia varusteiden kanssa ja antaa ohjeita, kuinka radalla toimitaan.

Tuuli liitelee yläilmoissa

Artisti Tuuli tarttui rohkeasti haasteeseen ja lähti mukaamme Zippy-seikkailupuistoon. Lokakuussa puistossa seikkaillaan zombimeiningillä ja vastaan voi tulla velhoja ja muita kummajaisia.

Musiikki on kuulunut Tuulin elämään ihan pienestä pitäen. Esiintyminen ja laulaminen eivät ole koskaan jännittäneet mimmiä, sillä molemmat ovat hänen mielestään just kivoja juttuja. Se on helppo uskoa, kun katsoo Tuulin tekemiä videoita hänen tänä syksynä avatulla omalla YouTube-kanavallaan – niin luontevaa esiintyminen niissä on.

– On mahtavaa, että sain parissa viikossa reilut 25 000 tilajaa YouTube-kanavalleni. Esiinnyin Tubeconissa tänä syksynä ja innostuin tubettamisesta täysillä.

Kesäkuun lopussa julkaistussa Justin-biisissä räppää Daniel Okas, joka on suosittu videobloggaaja. Tuuli käsikirjoitti itse Justin-musiikkivideon ja media-alaa opiskelevat kaverit kuvasivat sen.

Velhoja ja hämähäkkejä

Tuuli saapuu puistoon intoa puhkuen. Hänestä on tosi mahtavaa päästää kokeilemaan seikkailurataa, jollaisella hän ei ole aiemmin ollut.

Seikkailupuisto Zippy Helsingin Talissa naamioituu hyvin metsän keskelle. Ratoja tuskin huomaa, koska ne sijaitsevat korkealla puissa. Seikkailuun lähdettäessä on vielä valoisaa. Valjaisiin ja oranssin värisiin kypäriin sonnustautuneita ihmisiä viilettää pitkin ratoja erilaisissa haasteissa. Mistä ihmeestä tässä on oikein kyse?

Ennen kuin pääsee kokeilemaan seikkailuratoja, joita puistosta löytyy harjoitteluratojen lisäksi viisi, täytyy kuunnella ohjeet. Wilma auttaa Tuulia valjaiden pukemisessa ja neuvoo, miten ne kiristetään.

– Pitkät hiukset kannattaa laittaa vaikka ponnarille, vinkkaa Wilma samalla, kun hän antaa Tuulille kypärän ja hanskat.

Wilma selostaa, miten valjaissa olevia köysiä ja kelkkaa käytetään. Kelkan käyttöä harjoitellaan myös maassa olevalla pienellä pätkällä, sillä sitä on tärkeää osata käsitellä risteyspaikoissa.

Wilma kapuaa ensimmäisenä puuhun, ja Tuuli odottaa innokkaana omaa vuoroaan harjoitusradalle. Hän väittää, ettei jännitä yhtään tulevaa seikkailua. Tuulin ilme tosin vakavoituu hetkeksi, kun hän kuulee, että reitin varrella saattaa tulla vastaan hämähäkkejä.

– Ne ovat just kamalia, inhoan ja pelkään niitä eniten maailmassa, kertoo Tuuli kiivetessään ensimmäiselle lavalle, josta pääsee laskemaan vaijeriliukua seuraavaan puuhun.

Riemunkiljahdukset täyttävät pikku hiljaa pimenevän illan. Mutta mikä ihme radalla seuraavaksi liikkuu… Sehän on pikkuinen velho Iina, jolla on mustanpuhuva silmämeikki. Hän laskeutuu Tuulin perässä ketterästi radalla. Zombiväki on siis myös liikkeellä puistossa.

Heiluvia seiniä

Kallistuvat tukit näyttävät maasta katsottuna melko haastavilta, mutta Tuuli selvittää radan tämän osuuden vauhdilla. Sitten vastaan tulee kiipeilyseinä…

– Iik, pysyyhän tämä varmasti täällä? huutaa Tuuli.

Kiipeilyseinä on haastava, sillä se heiluu samaan aikaan, kun sitä pitkin pitäisi liikkua eteenpäin. Haasteesta selvitään ja sitten liikutaan jo tikkailta toiselle ja välillä juostaan verkon sisällä kovaa kyytiä seuraavalle puulle, ja loppuliu´un jälkeen tullaan hetkeksi maan pinnalle ennen kuin siirrytään seuraavalle radalle.

Päätöntä porukkaa

Ensi vuoden alussa 18 vuotta täyttävän laulajan arkeen kuuluu koulunkäyntiä, musantekoa, kavereiden kanssa hengailua ja tubettamista.

Demi Lovatoa ja Adam Lambertia kuunteleva mimmi mainitsee musiikin lisäksi lempiaineiksi koulussa kielet, joista erityisesti englanti ja ruotsi ovat lemppareita. Koulun inhokkiruokiin ala-asteella kuulunut pinaattikeitto on sitä edelleen, ja lemppariruoka on puolestaan porkkanapihvit.

Jos Tuuli olisi itse ruoka, millainen ruoka hän olisi? Ja millaisia unelmia Tuulilla on tulevaisuudelle?

– Raikas mansikka-annos ilman muuta kuvaa minua parhaiten. Tällä hetkellä odotan eniten, että pääsen autokouluun ja sitä, että saan vuoden alussa ajokortin. Siirrytäänkö jo seuraavalle radalle? Tämä on just mahtavaa, varsinkin vaijeriliu´ut ovat ihan parhaita, huikkaa Tuuli.

Täysikuu alkaa kumottaa metsän reunasta, ja puistoon laskeutuu hämärä. Suhina ja kiljahdukset kiirivät puistossa, kun Tuuli viilettää vaijeriliukua pikkuinen velho perässään. Mutta keneen Tuuli törmää seuraavalla kohteella, kun puistossa puiden välissä viilettää vaikka minkä näköisiä zombihahmoja…

Katso, miten Tuuli pärjäsi Koululaisen pistareissa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti