Uimari Emilia Pikkarainen: Yhteishenki on tärkeä

Koululainen 11/2014

Emilia Pikkarainen (kuvassa kolmas vasemmalta) on mukana lokakuussa julkistetussa uudessa uimasaeurassa nimeltä Vanders. Uusi seura yhdistää kolme vanltaalaista uimaseuraa, Poseidonin, Vantaan UImarit ja Vantaan Vesikot.

Rion olympialaisiin tähtäävälle Emilialle oma uintiseura on tärkeä.

– Oma seura tarkoittaa merkitsee yhteishenkeä, yhdessä tekemistä ja menestymistä. Porukka luo tunnelman, jossa on kiva yrittää yhdessä, Emilia luettelee.

Seurakaverit joutuvat tietysti kilpailemaan välillä toisiaan vastaan, mutta harjoittelu tapahtuu silti sulassa sovussa.

– On kiva tietää, että seurakaverit tekevät samat sarjat. Jos itse väsyy, mutta kaveri vielä jaksaa, ei voi itsekään luovuttaa. Seurakaverit myös tukevat. Siihen ei tarvita erityisiö sanoja, vaan muiden läsnäolosta tulee sellainen tunne.

Kannustus kantaa

Emilia yrittää olla iloinen ja kannustava muita kohtaan.

– Tietysti välillä uppoutuu vain omaan treeniin, mutta olen silti aina iloinen ja yritän kannustaa muista. Jos jollain on jokin ongelma, olen tukena.

Emilia on vetänyt uimaleirejä, ja niihin osallistuneet lapset ja nuoret ovat esittäneet Emilialle paljon kysymyksiä ja pyytäneet mielipiteitä monissa asioissa. Emilialta on kysytty mielipidettä lajin vaihtamiseen ja vaikkapa lähtöliukuun.

– Vaikka kysyjän oma valmentaja varmasti osaa vastata, vastaus voi tuntua tärkeämmältä ja uskottavammalta, kun sen antaa toinen urheilija, Emilia arvelee.

Emilia on jo asemassa, jossa hän neuvoo muita. Mikä on paras neuvo, jonka Emilia on itse nuorempana saanut?

– Se, että aina pitää iloita pienistäkin onnistumisista, sillä koskaan ei tiedä mihin asti pääsee. On tärkeää kokea iloa, ei vain tuloksista, vaan tekemisestä, siitä mitä tapahtuu ja saa juuri nyt.

Tilaisuudessa esittäytyi joukko Vamdersin nuoria uimareita. Kurkkaa videolta, millaisia suunnitelmia heillä on!

 

Lue lisää:
Emilian kotisivut
Uimaseura Vanders

Kommentit

Rakastan Emilia Pikkaraista! Se on mun yks isoin idoli!

Oma kommentti