Voivatko tyttö ja poika olla kavereita?

Kirjailija Tittamari Marttinen:

Kun olin ala-asteella, leikin usein välitunneilla Pasi-nimisen pojan kanssa. Olimme tunteneet toisemme monta vuotta. Mutta luokkakaverit alkoivat härnätä meitä, piirrellä taululle sydämiä ja huudella meille pussauskopeista. Pasi ei välittänyt toisten kiusaamisesta, enkä minäkään välittänyt. ”Ne ovat vain kateellisia, kun me ollaan niin hyviä kavereita.” Vähitellen toiset tottuivat kaveruuteemme ja lakkasivat härnäämästä.Viivi Pusu ja Tuomas

Ystävälläni Miialla oli kaveripoika nimeltä Niko. Jossain vaiheessa Niko alkoi olla kimpassa toisen tytön, Emmin, kanssa. Hän kertoi siitä ensimmäiseksi Miialle! Miiasta tuntui, että Emmi oli tullut hänen tilalleen. Hän ajatteli, että koko kaveruus oli pilalla. Mutta eihän se niin mennyt! Niko halusi edelleen pitää Miian ystävänään.

Tällaisella tarinalla voi olla monta jatkoa. Emmi ihmetteli, miksi Niko halusi viettää niin paljon aikaa Miian seurassa. Emmi ei ehkä halunnutkaan olla enää kimpassa Nikon kanssa. Tai sitten Miia ei enää halunnutkaan olla Nikon ystävä.
Ihanteellista kyllä olisi, jos Miian ja Nikon ystävyys jatkuisi, vaikka Niko ja Emmi ovat kimpassa. Jos ystävyys kestää kiusaamiset ja toisen tyttö- tai poikakaverit, se kestää mitä vain. Reilu ystävä on todellinen aarre!

Minusta on hauskaa, jos tytöillä on kavereina poikia ja pojilla tyttöjä. Joskus voi käydä niinkin, että tyttö ihastuu kaveripoikaansa tai poika kaverityttöönsä. Mitä sitten tapahtuu? Voiko ystävyys muuttua ihastukseksi ja kimpassa olemiseksi? Ja entä jos kimpassa ei olekaan enää hauskaa? Päättyykö siihen koko ystävyys?

Mitä mieltä sinä olet? Kerro se täällä!

Vastaa gallup-kysymykseen täällä!

Kuva: Erika Kallasmaa

Kommentit

Oma kommentti