Ekologisuus

Etusivu Keskustelu Välkkä Ekologisuus

Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  koirarakas7 6 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit

 • Erppi
  Osallistuja (Participant)

  Puhutaan nyt vähän ekologisuudesta. Ensinnäkin, mitä mieltä olette asiasta? Mun mielestä ekologisuus on hieno asia ja hyvä luonnolle. (Keskustelun idea saatu Luonto -keskustelusta). Oletteko koitaneet mitään kierrätysjuttuja? Mä olen esimerkiksi tehnyt sanomalehdestä biojätepussin, autonrenkaasta istuimen ja muuta.


  Jessefani
  Osallistuja (Participant)

  Mun mielestä myös egologisuus on mahtavaa! Olen esimerkiksi tehnyt vessapaperirullasta pillitelineen, ja muuta sellaista. Lisäksi meillä on muoviroskis, josta me viedään kaikki muovit keräysastiaan, ja astia johon laitetaan turhat paperit, jotka poltetaan. Sitten on myös ihan tavallinen roskis.

  Järjestetäänkö teidän koululla lähiympäristön siivouspäiviä? Meidän alue oli sellaisella paikalla, josta oltiin jo siivottu! Siinä ei ollut mitään järkeä……….Ja niitä päiviä järjestetään meillä vain kerran lukukautena, plus että sillä luokalla, jolla oli isoin roskasaalis, voitti karkkipussin!

   


  Jessefani
  Osallistuja (Participant)

  Hei muuten Erppi, voiko tähän keskusteluun laittaa vinkkejä mitä voi tehdä vanhoista tavaroista, ettei heitä niitä pois? Ois ihan kiva jos vois….


  Erppi
  Osallistuja (Participant)

  Tietenkin voi!😊😊

  Näin teet biojätepussin sanomalehdestä:

  Avaa sanomalehti. Taita siitä ylhäältä n. cm sanomalehden päälle. Käännä se ympäri, jotta taitos tulee alapuolelle. Taita lehti kolmeen osaan. Laita päällimmäisin taitos alemman taitoksen taitoksen alle. Käännä toisin päin. (Ei ylösalaisin vaan taitos ylemmäksi. Taita sanomalehti alhaalta päällimmäisen taitoksen taitoksen alle. Toivottavasti ymmärsitte tosta jotain!!


  Erppi
  Osallistuja (Participant)

  Jos teillä tai joillain teidän tutuilla on omakotitalo, sen rakennuttamisesta on luultavasti jäänyt puupaloja yli. Niistä voi tehdä esimerkiksi pieniä hyllyjä ja kirjatukia ja mitä vain keksii!


  Pesukone
  Osallistuja (Participant)

  Onks tää ”Life Hacks” keskustelu?


  Nekku
  Osallistuja (Participant)

  Ei jos ymmärsin oikein. Puhumme ekologisuudesta.

  Olen partiossa ja siellä on todella useasti ekologisuutta ja luonnonsuojelemisesta asiaa ja tekemistä.


  Borderterrieri
  Osallistuja (Participant)

  Ei, tämä ei ole Life Hacks-keskustelu.

   

  Itse olen hyvin iloinen siitä, että voi valita aina sen ekologisemman vaihtoehdon. Ostatteko muovikasseja kaupasta vai käytätte kestokassia? Itse käytän kestokassia, mutta vanhempani ostavat aina muovipussiin sillä perusteella, että kestokassi unohtuisi aina kotiin. 😦


  LillyGirl
  Osallistuja (Participant)

  Niinpä, minäkin Käytän mieluummin kestokassia. Yritän välttää muovipussin ottamista.


  Erppi
  Osallistuja (Participant)

  Yleensä ostan muovipussin (sori luonto), äitini ostaa aina muovipussin koska ”niitä on kätevä käyttää roskapusseina”.


  Erppi
  Osallistuja (Participant)

  Mielipide veden ja sähkön säästämisestä?

  Mun mielestä siinä ei ole järkeä. Rahallisesti kyllä ymmärrän, mutta kyllähän vettä riittää ja sitä voi aina puhdistaa. Aurinkosähkö ja tuulisähkö on tosi ekologisia, koska se ei tuota saasteita. Äitini mielestä sähköä pitää säästää koska ”aurinkosähkö ja tuollainen on aina hieman epäilyttävää”. Mutta sityen kaikki sähkönsaanti jossa tuontetaan saasteita, se pitäisi lopettaa. Onko teillä tai jollain teidän tutuilla aurinkopaneelit? Mun mummilla on.


  Jessefani
  Osallistuja (Participant)

  Meillä on yleensä kestokassi, mutta jos se on unohtunut, tai kestokassiin ei mahdu tarpeeksi, ostamme muovipussin. Me käytetään myös muovipusseja roskapusseina.

   


  Kaljurotta
  Osallistuja (Participant)

  Me käytetään aina kangas- tai kestokasseja kaupassa. Ekologisuus on hyvä juttu! Meillä on kotona tavallisten jätteiden roskis, kompostiroskis, muovipullo-/tölkkiroskis ja paperinkeräys. Lisäksi käyn välillä mun isän kanssa siivoamassa katuja.


  Jessefani
  Osallistuja (Participant)

  Ja mulla ei ole oikeastaan selvää mielipidettä veden ja sähkön säästämisestä. Kaikki tuli siinä mitä Erppi kirjoitti.

  Muuten, mulla on yks vinkki. Jos sulla oli heliumi-ilmapallo vappuna, sitä ei välttämättä tarvi laittaa roskiin, vaan sen voi painaa littanaksi ja laittaa julisteeksi seinälle!

  Muuten, kierrätättekö pulloja. Me kierrätetään. Meidän luokan pojat kerää niitä kaikista ojista ja vie sitten kauppaan ja ostaa panttirahalla tikkarin tai jotain vastaavaa. Mutta samallahan se puhdistaa luontoa!


  koirarakas7
  Osallistuja (Participant)

  Ekologisuus on minulle tärkeä aihe.Vihaan myös sitä kun luontoa roskataan.On ikävää katsoa roskia luonnossa ja kadun varrella .Tykkään tuunata vanhoja asioita,kuten vaatteita. Koulumme keräsi roskia koulun ympäristössä ja siellä oli hirveästi roskia. Peukku ekologisuudelle ja älä roskaa.

  Luonto kiittää!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.