Ekologisuus

Home Forums Välkkä Ekologisuus

This topic contains 14 replies, has 8 voices, and was last updated by Avatar koirarakas7 1 year ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • Author
  Posts
 • Avatar
  Erppi
  Participant

  Puhutaan nyt vähän ekologisuudesta. Ensinnäkin, mitä mieltä olette asiasta? Mun mielestä ekologisuus on hieno asia ja hyvä luonnolle. (Keskustelun idea saatu Luonto -keskustelusta). Oletteko koitaneet mitään kierrätysjuttuja? Mä olen esimerkiksi tehnyt sanomalehdestä biojätepussin, autonrenkaasta istuimen ja muuta.

  Avatar
  Jessefani
  Participant

  Mun mielestä myös egologisuus on mahtavaa! Olen esimerkiksi tehnyt vessapaperirullasta pillitelineen, ja muuta sellaista. Lisäksi meillä on muoviroskis, josta me viedään kaikki muovit keräysastiaan, ja astia johon laitetaan turhat paperit, jotka poltetaan. Sitten on myös ihan tavallinen roskis.

  Järjestetäänkö teidän koululla lähiympäristön siivouspäiviä? Meidän alue oli sellaisella paikalla, josta oltiin jo siivottu! Siinä ei ollut mitään järkeä……….Ja niitä päiviä järjestetään meillä vain kerran lukukautena, plus että sillä luokalla, jolla oli isoin roskasaalis, voitti karkkipussin!

   

  Avatar
  Jessefani
  Participant

  Hei muuten Erppi, voiko tähän keskusteluun laittaa vinkkejä mitä voi tehdä vanhoista tavaroista, ettei heitä niitä pois? Ois ihan kiva jos vois….

  Avatar
  Erppi
  Participant

  Tietenkin voi!😊😊

  Näin teet biojätepussin sanomalehdestä:

  Avaa sanomalehti. Taita siitä ylhäältä n. cm sanomalehden päälle. Käännä se ympäri, jotta taitos tulee alapuolelle. Taita lehti kolmeen osaan. Laita päällimmäisin taitos alemman taitoksen taitoksen alle. Käännä toisin päin. (Ei ylösalaisin vaan taitos ylemmäksi. Taita sanomalehti alhaalta päällimmäisen taitoksen taitoksen alle. Toivottavasti ymmärsitte tosta jotain!!

  Avatar
  Erppi
  Participant

  Jos teillä tai joillain teidän tutuilla on omakotitalo, sen rakennuttamisesta on luultavasti jäänyt puupaloja yli. Niistä voi tehdä esimerkiksi pieniä hyllyjä ja kirjatukia ja mitä vain keksii!

  Avatar
  Pesukone
  Participant

  Onks tää ”Life Hacks” keskustelu?

  Avatar
  Nekku
  Participant

  Ei jos ymmärsin oikein. Puhumme ekologisuudesta.

  Olen partiossa ja siellä on todella useasti ekologisuutta ja luonnonsuojelemisesta asiaa ja tekemistä.

  Avatar
  Borderterrieri
  Participant

  Ei, tämä ei ole Life Hacks-keskustelu.

   

  Itse olen hyvin iloinen siitä, että voi valita aina sen ekologisemman vaihtoehdon. Ostatteko muovikasseja kaupasta vai käytätte kestokassia? Itse käytän kestokassia, mutta vanhempani ostavat aina muovipussiin sillä perusteella, että kestokassi unohtuisi aina kotiin. 😦

  Avatar
  LillyGirl
  Participant

  Niinpä, minäkin Käytän mieluummin kestokassia. Yritän välttää muovipussin ottamista.

  Avatar
  Erppi
  Participant

  Yleensä ostan muovipussin (sori luonto), äitini ostaa aina muovipussin koska ”niitä on kätevä käyttää roskapusseina”.

  Avatar
  Erppi
  Participant

  Mielipide veden ja sähkön säästämisestä?

  Mun mielestä siinä ei ole järkeä. Rahallisesti kyllä ymmärrän, mutta kyllähän vettä riittää ja sitä voi aina puhdistaa. Aurinkosähkö ja tuulisähkö on tosi ekologisia, koska se ei tuota saasteita. Äitini mielestä sähköä pitää säästää koska ”aurinkosähkö ja tuollainen on aina hieman epäilyttävää”. Mutta sityen kaikki sähkönsaanti jossa tuontetaan saasteita, se pitäisi lopettaa. Onko teillä tai jollain teidän tutuilla aurinkopaneelit? Mun mummilla on.

  Avatar
  Jessefani
  Participant

  Meillä on yleensä kestokassi, mutta jos se on unohtunut, tai kestokassiin ei mahdu tarpeeksi, ostamme muovipussin. Me käytetään myös muovipusseja roskapusseina.

   

  Avatar
  Kaljurotta
  Participant

  Me käytetään aina kangas- tai kestokasseja kaupassa. Ekologisuus on hyvä juttu! Meillä on kotona tavallisten jätteiden roskis, kompostiroskis, muovipullo-/tölkkiroskis ja paperinkeräys. Lisäksi käyn välillä mun isän kanssa siivoamassa katuja.

  Avatar
  Jessefani
  Participant

  Ja mulla ei ole oikeastaan selvää mielipidettä veden ja sähkön säästämisestä. Kaikki tuli siinä mitä Erppi kirjoitti.

  Muuten, mulla on yks vinkki. Jos sulla oli heliumi-ilmapallo vappuna, sitä ei välttämättä tarvi laittaa roskiin, vaan sen voi painaa littanaksi ja laittaa julisteeksi seinälle!

  Muuten, kierrätättekö pulloja. Me kierrätetään. Meidän luokan pojat kerää niitä kaikista ojista ja vie sitten kauppaan ja ostaa panttirahalla tikkarin tai jotain vastaavaa. Mutta samallahan se puhdistaa luontoa!

  Avatar
  koirarakas7
  Participant

  Ekologisuus on minulle tärkeä aihe.Vihaan myös sitä kun luontoa roskataan.On ikävää katsoa roskia luonnossa ja kadun varrella .Tykkään tuunata vanhoja asioita,kuten vaatteita. Koulumme keräsi roskia koulun ympäristössä ja siellä oli hirveästi roskia. Peukku ekologisuudelle ja älä roskaa.

  Luonto kiittää!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

You must be logged in to reply to this topic.