Oletko huolissasi ilmastonmuutoksesta?

Tämän gallupin laati koululaisen kävijä.

Lähetä oma kysymyksesi täältä. Valitse kohta Haluan lähettää…palautetta lehdestä.

Katso tilanne vastaamatta

Kommentit

En oikeastaan 🙂
Mutta jos jotakin erityistä ilmastonmuutokseen liittyvää ilmenisi, totta kai huolestuisin.

Olen kovasti huolissani ilmastonmuutoksesta. Kaikki aina jankkaavat että ilmaston muutos ei ole meidän lasten asia ja silleen että ”joo joo joku ilmaston muutos tulee joojoo” eikä välitä yhtään.
Kaikki ajattelee että ei se haittaa vaikka ens kesänä olisi 2 astetta lämpimämpää,mutta miettikää sitten kun meidän lapsenlapsenlapsenpalpen lapsemme sitten joskus satojen vuosien päästä.,hehän paahtuvat tänne! Ja nytkin,monet eläin lajit kärsivät meidän roskaamista roskista ja esim. Jäätiköt alkavat sulaa ilmastonmuutoksen vuoksi,ja jääkarhu on siksi vaarassa.
Voisin kertoa teille tästä vaikka koko ppäivän mutta nyt ei ole aikaa.
Minulla ja kaverillani on omat luonnonsuojelu sivut; http://www.luontokerho.suntuubi.com

Lisäys äskeiseen: ja vaikka se ilmastonmuutos ei tuli vielä edes sadan, kahdensadan vuoden päästä, niin silti voimme vaikuttaa! Että lapsenlapsillemme ja heidän lastensä lapsille olisi paremmat oltavat! olisi epäreilua syntyä juuri silloin kun maailma on tuhoutumassa!
Ja tiedoksenne, kun ilmastonmuutos tulee, luulette ettei se kosketa Suomea! Väärin! No toki suomeen tulee tosi lämmin ja niin, mutta entäs napajäät?! BINGO!!! ne sulavat! Ja mitä niista tulee? Vettä. Ei paha, aattelette nyt, mutta mihin vesi menee? MAAN PÄÄLLE! Eli osa mannerta hukkuu veteen! Ja ihmisiä hukkuu mereen! Mieti sitä!
Niin metsä vastaa kun sille huudetaan.

Ei oo pelkästään aikusten asia! Asutaanhan mekin maapallolla. Ja jos kaikki ihmiset aattelee etmä oon vaan yks, enkä mä mitään voi, niin sit on VoiVoi! Seon kaikkien asia! ja ilmaston lämpenemistä voi estää esim. Säästämällä sähköä, ja liikkumalla yleisillä kulkuneuvoilla ja pyörällä.
Ja ilmastonmuutoksen myötä maapallolla kuolee sukupuuttoon tosi monia lajeja! pian esim. Jääkarhuja ei enää ole.. Ekojärjestelmä menee pilalle ja sitä rataa… :,-(
Ja minkä vuoksi!? Ihmisen ajattelemattomuuden! Voisit sinäkin auttaa sammuttamalla turhia valoja yms.
Kyllä me ihmiset ollaa julmia tyhmiä ja ajattelemättomia eläimiä!
PS. Laitoin että joo, olen TIETENKIN huolissani

eli jos me mentäs nyt vaikka kuuhun meil happi loppuis 8 tunnisa vaik meil ois puku eli se tarkottaa et tuuli 2b on hajonnu ilmavirran joukkooon kokonaan eli se on kamalaa

ja muutenki en usko et meitä suomalaisia haittaa et lämpötila nousee pari astetta.ilmastonmuutos on niitte ihmisten ongelma joille siitä on haittaa mut mitä me siitä tressataan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yasmin on oikeess miks jaksatte koko aja jauhaa jostai ilmastomuutoksesta siis ketä kiinnostaa!!!!!!!!emmah sääki taijat vaa koko aja miettiä et mitä kehität lamput jotka ei vie energiaa tai voiko täältä kävellä havajille ku lentsikkaa ei kannata käyttää hei haloo me ei olla lapsia tai nuoria pitkää jote en kyl tuhlaa lapsuutta vaa jonku ilmastonmuutoksen estämisseen ja tääl on viel talvi ja jos ilmastonmuutos tullee joskus 100 vuoden päästä nii miks kannattaa tressata ku me ei ees eletä sillo nii se on sen ajan ihmisten asia miten ne estää ilmastonmuutoksen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EMMAH MUUTKI OSAA AATELLA KU SÄ!Et ei tartte saarnata! Ei mua ilmastonmuutos kiinnosta yhtää! Ei sil että saastuttaisin maapalloo, mut esim en ite kierrätä paljoo, mutten myöskää ostele turhii kamoja
-.- ja Emmah millä meet ulkomaille jos et lentsikal?! Ei tarvi olla nuin ”JÄRKEVÄ” >.

mutta toisaalta kun verta implenssi ilmiötä pw…………………………………………………………………………………………………………………………………………….niin saa 7 kamalaa

ilmastonmuutoksen irmangrafnentaimountain näyttää tällä hetkällä 2001 eli ilmastonmuutoksenmarniot lähenevät viittä.kun tuulet laihtuvat irgat yhdistyvät ja mountain nousee lähellä reufvistonin ilmiötä. sen avulla sataa vettä ja lunta. niiden yhdistyessä ifrangilewinsaadin ilmiö alkaa levitä ja pian sataa veden sijasta vain rakeita joka on huolestuttavaa reingrinsation ilmiön takia koska se huormaisuntaa ilmaston puhtaaksi.räntäilmiöt tukkivat sen hajotessa avaruuteen joten golfvirta voi lopahtaa koska se ei jaksa ilman reingrinsationia. ilmat ag89 hi9 puhaltavat levinneitä ilmiöitä takaisin paikoilleen akselin kiertäessä maata reinin yllä avaruudessa mermoingrafit hajoavat viiteen eri osaan hitmaurin kiertäessä ja se sekoittaa niiden olomuodou ja ne yhdistyvät jääksi kuudessa ulottuvuudessa sa satavat siruina maahan ja eirgenevät olahganeiksi neon ilmiön ohella ja sen sammuessa mountain repeää keskeltä hyrmanoin kohdalta ja sen atomit muuttuvat vesipotensseiksi organin tavoin.ilmastonmuutos syntyy ilmiöiden yhtyessä parhoinieeniöön pehen.

koululainen on maailman paras lehti ja halusin ilmottaa sen gallupin avulla.oon 9v mulla on myös vähä tietoa ilmastonmuutoksesta.eli ilmastonmuutos on kun kaksi lämmintä tuultayhdistyvät golfvirtaan siitä syntyy ilmiö arseirgravimontair.se on kun tuuli a ja b ilmenevät keskenään suurena ilmavirtana. laskelmieni mukaan suomen ilmasto on samanlaista kuin egyptissä 581 vuoden kuluttua.sen laskin laskemalla potenssit a tuulesta ja b tuulesta.kun potensit ilmentää golfvirran iga virtaukseen syntyy huorgan ilmiö.huorgan ilmiö on tuulten c9 ja g7 yhdistys. nämä tuulet ovat päätuulten mountainit ja ne ovat hyödyllisiä golfvirran savuttuessa.hirmansuurigrafin bortantuulet leviävät ja näin syntyy ilmergrafsouhi ja se levittää tuulten irgat yhteen. näin ilmastonmuutos syntyy.

j ,oot tyhmä. anna toisen purkaa ajatuksiaan. nörtti..PYH!

joo oikeesti älkää jaksako jauhaa jostai ilmasto muutokseta joo onha se tärkeetä mut ei e oo meijä ikätste asia joo voijaa me tiett jos kukkaa ei ooo sisällä voi sammuttaa valot mut lui enne koululaista nii siel o jottai tylii juttui et joku köyhä halluu auttaa maailma tai just jotai ilmatonmuutos juttui ei kiinnosta esim. systeri ja demi on paljo parempii ku niis on muotijuttui tiiän et niitä ei koululaisesa voi olla paljoo ku koululaine on myös poijille mut muute kaunista palsta on surkee!!!!! ja muutenki tukimpa poikiakkaa kiinnotaa joku ilmatomuuto!!!! ilmastomuutos kiinnostaa vaa jottai vitun nörttejä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oon Emmah ja Rainbow kans samaa mielt mut ei sitä noin radikaalisesti tartte ilmottaa.:D

LÄMPENEEE JA SE ON KAIKKIEN ASIA !!! MIETTIKÄÄ VÄHÄN MITÄ PUHUTTE JA EI SE TARRKOTA STIÄ ET SOITATTE KAVEREILLE ET SAMMUTA VALOT VAAN PITÄÄ : 1 KIERRÄTTÄÄ 2. EI SAAA OSTAAA SELLAISTA MITÄ EI TARTTE 3. EI LENNÄ LENTOKONEILLA 4. MENEE PYÖRÄLLÄ JOS ON KOULUMATKA 1-6 KM !! 5. EI KÄYTÄ AUTOA KOKO AJAN et mieTTIKÄÄ IHMISET JA SE EI OO AIKUISTEN ASIA. AUTO SAASTUTTAA ET KÄYTTÄÄ ENEMMÄN PYÖRÄÄ JA EI PÄÄSTÄ KASVIHUONEKAASUJA LUKEKAA IHMISET ÄLKÄÄKÄ OLKO TYHMIÄ
LINKKI:http://www.ilmasto.org/ilmastonmuutos/lyhyesti.html LUKEKAA NI OSAATTE OLLA JÄRKEVIÄ

No onko se sit aikuisten asia !? HEI HALOO PAHVIT HERÄTKÄÄ ! ai et ” ei se oo meijän asia tuleeko ilmastonmuutos et se on aikuisten asia ja ne kyll sen hoitaa meijän tarttee vaan leikkiä” LOOL HEI HALOO HERÄTKÄÄ `JOS TE AATTELETTE VAAN ET SE ON VAAN AIKUISTEN ASIA TULEEKO SE, NI VOITTTE VÄHÄN MIETTIÄ !! ! ! Jotkut kännäävät aikuiset varmaan jotain pelastaakin tän maapallon. et ootte säälittäviä kakaroita jos ajattelette sillee! ja nepazu ”on mulla muutakin tekemistä” ni oikeesti ei se tarkota sitä et pitää soitella kavereille et sammuttaa valot. vaan ILMASTON MUUTOS TARKOITTAA SITÄ ETTÄ MAAPALLO LÄMPENEEE JA SÄ VOIT AUTTAAA MAAPALLOA SILLÄ ETTÄ ET OSTA SELLAISTA MITÄ ET OIKEESTI TARVITSE, 1. JOS KOULUMATKA ON 1-5km NI SEN MENEE PYÖRÄLLÄ 2. EI KÄYTÄ AUTOA VAAN PYÖRÄÄ. 3. KIERRÄTTÄÄ 4. LAJITTELEE ROSIKIA ! ja maailman loppu tulee kohta jos me ihmiset ei tehdä mitään muuta ku ajatellaan itseämme.. JA SE ON KAIKKIEN IHMISTEN ASIA !! ei oikeeasti ajatelkaa vähän mitä puhutte. KIITOS ! mä en ainakaan halua mihinkään maailman loppuun kuolla !

En tod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mul on muutakin tekemist:-)ku istuu sisäl miettimäs et pitäiskö soittaa kaveril et muistaa sammuttaa valot ku menee ulos!!! Hei camoon ei se oo lasten tehtävä!

No mina olen ! koska sit ei tuu enää ikinä lunta.. mitä ois joulu ilman lunta? ois koko ajan lämmin ja sillee et mä ainakin haluun et lunta tulee aina talvella!!! ois tosi tyhmää ikinä ei pääsis laskemaan mäkeä,rakentamann lumilinnoja,luistelemaan jäälle, hiihtämään,leikkimään lumeen,ei pysty olemaan lumisotaa ::(( et miettikää oisko kivaaa musta ei.. tehkäämme kaikkemme et sitä ei tulis tehkää tekin asialle jotain, pienet asiat vaikuttaaa vaikka siltä ei joskus tunnu. ottakaa kantaa! <3 i love this word !

No kyl mä nyt oon vähä huolissaan! Puhuttiin siitä koulussa. Mut onneks se varsinainen muutos ois vasta kymmenien vuosien päästä. Miettikää jos parin sadan vuoden jälkeen ei ole enää lunta ja kukaan ei edes ole kuullut lumesta.

No en ny kauheesti oo,joten laitoin en.Kyllä mä kuitenki huoehdin perusjutut,ku meen ulos ja kukaa ei jää sisälle..En oo laihdutuskuurilla,mutta linjoistani kyllä pidän huolen.Harrastan niin monia asioita..Mutta,VAIKKA ET OLISI LAIHDUTUSKUURILLA,PIDÄ SILTI HUOLTA PAINOSTASI,JA ÄLÄ TEE KUTEN LUOKKALAISENI:ISTU PÄIVÄT SISÄLLÄ SIPSEJÄ JA KARKKEJA VETÄEN!!!
Ilmastonmuutoksesta:Meidän perhe ostaa luomua ja kierrättää vanhoja vaatteita pikkuserkuille!

No en ny kauheesti oo,joten laitoin en.Kyllä mä kuitenki huoehdin perusjutut,ku meen ulos ja kukaa ei jää sisälle..En oo laihdutuskuurilla,mutta linjoistani kyllä pidän huolen.Harrastan niin monia asioita..Mutta,VAIKKA ET OLISI LAIHDUTUSKUURILLA,PIDÄ SILTI HUOLTA PAINOSTASI,JA ÄLÄ TEE KUTEN LUOKKALAISENI:ISTU PÄIVÄT SISÄLLÄ SIPSEJÄ JA KARKKEJA VETÄEN!!!
Ilmastonmuutoksesta:Meidän perhe ostaa luomua ja kierrättää vanhoja vaatteita pikkuserkuille!

En tietty haluis ilmaston muutost, mut en kuitenkaa stressaa siit hirveesti…
mut oon jo aikasemmi vastannu.

Joo oon huolissani MIETTIKÄÄ IHMISET ENEGIAA JA KAIKKEA TEHDÄÄN TOSI PALJON JA SUURIN OSA MENEE HUKKAAN!!! NOIN 20 % MAAILMAN IHMISISTÄ KÄYTTÄÄ 90% MAAILMAN ENERGIASTA!!! OTTAKAA KANTAA!!!

Oon siis niin samaa mieltä sun rainbowin kanssa , hei halloo ihmiset toimikaa!!!!! Sitte on myöhästä itkee että miks en tajunnu aikasemmin. Toimikaa ihmiset!!!!!!!

Mutta lämpenee koko ajan. Kamaan ihmiset , nyt on kohta marraskuu ja tääl on vielä lehdet puissa!!!

En oo huolissani, koska on hyvä ilma.:):):):):):)=)=)=)

No ei nyt sentään meiän lapset! Mutta niitten lapsenlapsenlapsenlapsenlapsenlapsenlapset ei välttämättä enää saa happea!!!

JA SE ON SITTEN IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHAN ÄLYTÖNTÄ , KUN AMAZONIAA HAKATAAN MONTA MONTA HEHTAARIA PÄIVÄSSÄ! EIKÖ IHMISET TAJUA ETTÄ VAIKKA 500 VUODENPÄÄSTÄ , IHMISET EIVÄT VOI ENÄÄ ASUA TÄÄLLÄ JA MIETTIKÄÄPÄS MITEN JÄRKEVINÄ NE MEITÄ PITÄÄ , KUN ME EI AJATELLA MUITA KUN ITSEÄMME! Siinä teille pohdittavaa.

oon koska esim. meidän lapset voi joutua kärsimään kaikesta kauheasta meidän ajattelemattomuuden takia! enää ei ole kauheesti aikaa pelastaa maapallo!!!!

A.L fani oon muutes samaa mieltä! >Painoasiat vast isona! Huolehdi ny vaa et lautasella on oikeen ruokavalion jutut..En kyl ite pidä esim keitetyistä vihanneksista, mut oo mua fiksumpi tässä asiassa!

En jaksais huolehtia, mut sademetsä-juttu on kyl paha! kanttii tutustuu siihen…

En vastannu tohon ilmastonmuutokseen…

Lasten ei pitäs murehtii tälläsii! Ja sit ei myöskään ruveta laihuttaa. Mun kamu alotti karkki lakon, koska haluu laihtuu, mut lasten ei pitäs aatella painoonsa.

vähän, mutta en kuitenkaan kovin usein, ehkä pitäs miettii enemmä…? 🙂

En murehdi siitä joka päivä, mutta vähintään kerran viikossa panikoidun; mietin vaan omaa napaani kun kumminkin sellasta on tapahtumassa.

Oon ja hirveesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kyllä, tavallaan -> En huolissani ilmastonmuutoksesta, vaan ihmisen välinpitämättömyydestä.

Ei se mua kauheesti liikuta, vaikka se onki huono asia, mut laitoin en..

Oma kommentti