10 vinkkiä: Askartele!

Ei mitään tekemistä? Tässä kymmenen askarteluvinkkiä! Kokeile kiinnostavinta tai pyydä vanhempaasi sanomaan numero yhden ja kymmenen väliltä!

Koululainen 2/2014

1. Naamari. Käytä työssä paperia ja kyniä tai tee tietokoneella tulostettava naamari.

2. Koruja. Leluista ja muista pikkuesineistä syntyy vaikka mitä!

3. Värillisiä jäälyhtyjä. Tarvitset vain vettä, elintarvikeväriä, astian, pakkaskelin ja kärsivällisyyttä.

4. Nappikukkia. Kiinnitä kaksi erikokoista ja -väristä nappia langalla tai rautalangalla yhteen – isompi alle ja pienempi päälle. Jos haluat, voit tehdä alimman kerroken värikkäästä askarteluhuovasta.

5. Minikokoinen Jurassic Park. Rakenna pahvilaatikkoon tai vatiin puutarha hiekasta, kivistä ja oksista jurakauden tyyliin ja asettele leludinot sinne asumaan.

6. Taikataikinasta ruokia nukkekotiin tai muihin leikkeihin. Taikinaan tarvitset yhden osan vetta, yhden osan suolaa ja kaksi osaa vehnäjauhoja. Voit lisätä myös hieman ruokaöljyä.

7. Merimaisema tai akvaario pahvilaatikosta. Leikkaa laatikon kylkeen reikä, josta voit katsella akvaarion sisälle. Leikkaa hiekka, vesi ja kalat erivärisistä papereista ja liimaa ne paikoilleen laatikon sisään. Voit käyttää sisustamisessa myös kankaita. Kalat voit ripustaa langoilla roikkumaan laatikon kannesta, niin ne ”uivat”.

8. Kruunu. Muotoile kruunu rautalangasta ja koristele helmillä.

9. Intiaanipäähine. Leikkaa ensin paperista tai kartongista panta ja kiinnitä se nitomalla tai liimaamalla. Koristele höäyhenillä.

10. Ystävänpäiväkortti. Listaa viisi luonteenpiirrettä, jotka kuvaavat ystävääsi. Keksi jokaiseen piirteeseen liittyvä väri ja esine tai ajatus. Koristele kortti valitsemillasi esineillä ja ajatuksilla, ja käytä valitsemiasi värejä.

Tekisitkö mieluummin jotain muuta? Katso 10 vinkkiä yksinoloon!

Teksti: Koululaisen toimitus Kuva: Seppo Saarentola / Kuvaryhmä / SKOY

Kommentit

COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oma kommentti