Askartele hyvän mielen vihko

Koristele tavallisesta vihkosta hyvän mielen vihko, jonne voit kirjoittaa ja merkitä hyvää mieltä tuottavia asioita. Tässä vinkkejä, miten voit koristella ja täyttää vihkoasi.

Askartele hyvän mielen vihko

Arjen kiireissä ei aina ehdi huomata, mitä kaikkea kivaa tapahtuu. Askartele hyvän mielen vihko, johon voit kirjata erilaisia kiitollisuudenaiheita tai vaikkapa seurata mielialaasi.

Tarvitset:

  • tavallisen vihkon
  • erilaisia kuviopapereita
  • leimasimia
  • erilaisia kyniä
  • kaksipuolista teippiä

Kuviopaperit

Askartelu- ja kirjakaupoista löytyy valmiita kuviopapereita, joilla voit koristella hyvän mielen vihkoa. Kuviopapereista kannattaa säilyttää kapeatkin soirot, sillä niitä voi käyttää pieniin yksityiskohtiin askarteluissa.

Leimasimet

Leimasimia löytyy erilaisina kuvina sekä kirjaimina. Jos käytät vedenkestävää leimasinmustetta, voit koristella ja värittää leimattuja papereita vesiväreillä. Tällainen muste kestää myös hyvän mielen vihkon kannessa paremmin.

Kokeile teippiä

Voit kiinnittää erilaisia kuviopapereita toisiinsa liimalla, mutta liima saattaa rypistää ja kupristaa papereita. Erilaiset kaksipuoleiset teipit ovat hyvä vaihtoehto liimalle. Kiinnitä kaksipuoleinen teippi paperin reunoihin, poista teipin toinen puoli ja aseta halutulle paikalle. 3D-teipillä kiinnitettävän paperin saa nousemaan pinnasta, jolloin pintaan saa kolmiulotteisuutta ja elävyyttä. 3D-teippiä löytyy sekä paloina että rullalla.

Pisteet avuksi piirtämiseen

Jos täytät tyhjää vihkoa, jossa ei ole viivoja tai ruutuja, voit käyttää piirtämisen apuna paperin alla pistepaperia. Paperin alta näkyvien pisteiden avulla voit piirtää vapaalla kädellä tai viivoittimella viivoja ja ruudukkoja. Voit etsiä ja tulostaa erilaisia pistesivuja netistä hakusanalla ”bullet journal dot grid”.

Askartele hyvän mielen vihko: ideoita sisältöön

Askartele hyvän mielen vihko ja kirjaa kiitollisuudenaiheita.

Kiitollisuuspäiväkirja

Voit vahvistaa myönteistä ajattelua pitämällä kiitollisuuspäiväkirjaa. Merkitse joka päivä vihkoon viisi asiaa, joista olet kiitollinen tai tullut hyvälle mielelle. Jos tuntuu vaikealta löytää kivoja asioita, voit aloittaa pienistäkin iloa tuottavista asioista, kuten auringonpaisteesta tai sadepisaroiden ikkunaan tekemistä kuvioista.

Mikä fiilis?

Piirrä jokaiselle kuukauden päivälle oma laatikko, pallo, lehti, kukka tai joku muu kuvio. Mieti värikoodit tunnetiloille ja väritä jokaisen päivän laatikko päivän fiilis -väreillä.

Askartele hyvän mielen vihko ja piirrä sen sisälle ruudukko.

Sporttipäiväkirja

Liikunta ja ulkoilu kohentavat mielialaa ja lievittävät stressiä. Askartele hyvän mielen vihko ja piirrä sen sisäsivuille ruudukko, josta värität aina ruudun, kun olet liikkunut 15 minuuttia tai puoli tuntia. Valitse eri liikuntatavoille kivat värit ja väritä ruutu aina harrastamasi liikuntamuodon mukaan. Voit soveltaa ruudukkoa myös muihin asioihin, joita haluat seurata.

Lue lisää: Askartele vanhoista sanomalehdistä kippoja.

Hyvän mielen vihkon ohje on julkaistu Koululainen 6/2022 -numerossa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti