Askartele kepparille ikiomat suitset

Kepparipuuhat saavat uutta puhtia, kun keppihevosella on omat suitset. Tällä ohjeella loihdit kepparillesi sopivat suitset helposti.

Askartele kepparille suitset. Kuvassa kaksi kepparia, joilla on molemmilla suitset.

Askartele kepparille suitset! Näillä ohjeilla voit tehdä suitset kepparille, jonka suu on auki, tai sitten suuttomalle keppihevoselle.

Tarvitset

  • tekonahkaa, vahakangasta tai muuta purkautumatonta kangasta
  • kuumaliimaa
  • sakset

Askartele kepparille suitset – tee näin

Kepparille suitset, vaihekuva 1.

1. Leikkaa tekonahkasta, vahakankaasta tai muusta purkautumattomasta kankaasta 1,5 cm leveää nauhaa. Mittaa nauhasta sellainen pätkä, joka yltää kepparin pään ympäri eli korvien edestä leuan alle. Lisää pituuteen noin 1 cm liimausvaraa ja leikkaa. Liimaa kuumaliimalla nauhan päät päällekkäin. Aseta liimauskohta leuan alle. Tämä nauha on samalla otsapanta ja leukahihna.

2. Mittaa nauhasta sellainen pätkä, joka yltää kepparin turvan ympäri. Lisää pituuteen noin 1 cm liimausvaraa ja leikkaa. Liimaa kuumaliimalla nauhan päät päällekkäin. Aseta liimauskohta turvan alle. Tämä on turpahihna.

Onko kepparisi suu auki vai kiinni?

Valitse oikea ohje.

A Keppari jolla on suu

3. Mittaa nauhasta pätkä, joka yltää korvien takaa pään ympäri kepparin suuhun ja takaisin. Lisää pituuteen noin 1 cm liimausvaraa ja leikkaa. Älä liimaa päitä vielä yhteen. Tämä poski- ja niskahihna korvaa samalla myös kuolaimet.

4. Merkitse leuka- ja turpahihnaan kohdat, jossa kolmas nauha menee niiden yli. Leikkaa näiden kahden nauhan keskelle 1,5 cm pitkät viillot.

5. Pujota kolmannen nauhan keskikohta kepparin suuhun, viilloista läpi ja korvien taakse. Jos nauha on liian paksu kepparin suuhun, voit kaventaa nauhaa suun kohdalta hieman. Liimaa nauhan päät päällekkäin. Suitset ovat valmiit.

B Keppari ilman suuta

3. Mittaa nauhasta sellainen pätkä, joka yltää turvan ympäri olevasta turpahihnasta korvien taakse ja takaisin turpahihnaan. Lisää mittaan 6 cm ja leikkaa. Pujota nauhan pää turpahihnan ympäri ja liimaa se lenkiksi. Leikkaa leukahihnan risteyskohtaan viilto ja pujota nauha siitä läpi, kierrä nauha korvien takaa, leukahihnan läpi ja liimaa se lenkiksi turpahihnan toiselle puolelle.

Lue lisää: Askartele keppihevonen vanhasta villasukasta – katso ohje

Juttu on julkaistu Koululainen 4/2023 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti