Askartele lumisadepallo pienistä leluista ja vanhasta lasipurkista

Lumisadepallo on rauhoittava ja kaunis katsella. Talleta lumisadepallon sisälle pienet lelut tai matkamuistot ihasteltaviksi.

Lumisadepallo valmiina.

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet. Askartele lumisadepallo – ihana lahja, jonka sisälle voi tallettaa tärkeät pikkulelut tai vaikkapa matkalta tuodut tuliaiskivet tai näkinkengät. Kun purkin nesteeseen lisää muutaman teelusikallisen apteekista ostettavaa glyserolia, kestää glitterhiutaleilla kauemmin leijalla purkin pohjalle saakka. Kuumaliimalla saa varmistettua, ettei purkki ala vuotamaan.

Lumisadepallo – tarvitset

  • pieniä leluja, kiviä, simpukoita
  • kannellinen lasipurkki
  • askartelumaalia
  • kuumaliimaa tai superliimaa
  • hilettä
  • glyserolia (apteekista)

 

Tee näin lumisadepallo

Lumisadepallon askartelu alkaa kansien maalaamisella.

1. Maalaa askartelumaalilla lasipurkin kansi haluamasi väriseksi.

2. Kiinnitä kuumaliimalla pienet lelut, kivet tai simpukat kannen sisäpuolelle. Huomioi tavaroita kiinnittäessäsi, että kannen tulee mahtua kiinni lasipurkkiin. Tavaroita kannattaa myös asetella ja sovittaa niin, että ne varmasti näkyvät hyvin.

3. Kaada lasipurkin sisälle vettä. Älä täytä purkkia piripintaan, sillä kun lumisadepallon sisälle jää kupla, hölskyy lumisadepallo paremmin. Lisää purkkiin hilettä. Kevyt ja pieni hile leijailee hitaammin purkissa, isommat hileet taas laskeutuvat purkin pohjalle nopeammin. Lisää lopuksi purkkiin muutama teelusikallinen glyserolia. Jos lasipurkkisi on iso, laita glyserolia enemmän. Glyseroli tekee nesteestä paksumpaa, jolloin hile leijailee purkin pohjalle hitaammin.

Lumisadepallo viimeistellään kuumaliimalla.

4. Kiinnitä kansi leluineen lasipurkkiin. Testaa varovasti heiluttamalla, onko lumisadepallossa riittävästi hilettä ja glyserolia. Lisää niitä tarpeen mukaan. Levitä lopuksi suljetun kannen ja purkin saumaan kuumaliimaa, jotta nesteet eivät valu vahingossakaan purkista pois.

5. Hölskytä purkkia varovasti ja ihaile hiljalleen leijuvaa lumisadetta.

Lue lisää: Vanhoista lasipurkeista voi askarrella myös säästölippaan.

Juttu on julkaistu Koululainen 12/22 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti