Näin syntyy kimmeltävä glittermeikki – katso ohje

Glittermeikit ja -tatuoinnit piristävät arkena ja antavat hohtoa juhliin. Näillä ohjeilla taiot ihollesi upeaa väriloistetta.

Glittermeikki saa hymyn huulille.

Kimaltava glitter on monille tuttua askartelusta, mutta se soveltuu mainiosti myös koristamaan vaikkapa kasvoja tai käsivarsia. 8-vuotiaat tokaluokkalaiset Hilja Satti, Milla Söderholm ja Tilma Härkönen pääsivät testaamaan, miten glittermeikki tehdään oikeaoppisesti iholle.

Ensimmäiseksi on hyvä muistaa, etttä meikeissä ja tatuoinneissa saa käyttää vain turvallista, iholle tarkoitettua glitteriä ja liimaa. Iholle ei siis saa laittaa askarteluglitteriä tai -liimaa.

Kosmetiikkaglitteriä saa ostettua esimerkiksi Ruohonjuuresta tai tilattua verkosta. Vaseliinia löytyy useimmista päivittäistavarakaupoista. Kosmetiikkaglitter ärsyttää harvoin ihoa, mutta kuten muitakin kosmetiikkatuotteita, kannattaa glitteriä testata ensin pienelle ihoalueelle.

– Kutittaa vähän, mutta tuntuu kivalta, Hilja toteaa meikkauksesta.

Glittertatuoinnit ovat hauska aktiviteetti esimerkiksi synttärijuhliin. Tatuointeihin tarvitaan tatuointisapluunoita, liimaa tai vaseliinia, sivellin sekä tietenkin glittereitä. Sapluunan voi itse askarrella vaikkapa kontaktimuovista tai tarrapaperista.

Tatuointeihin toimivat parhaiten hienojakoiset eli pienet glitterit. Niillä tatuointiin saa selkeät ääriviivat, ja ne myös pysyvät iholla parhaiten. Glittermeikin voi viimeistellä suihkauttamalla iholle varovasti ihoystävällistä hiuslakkaa, mutta glitter pysyy paikallaan ilmankin, varsinkin jos kiinnitykseen käyttää liimaa.

Glitterien poistoon toimivat parhaiten kosteuspyyhkeet, teippi tai vanulaput. Glittereitä ei kuulu huuhtoa viemäriin, sillä ne sisältävät muovia eivätkä kuulu luontoon.

Tarvitset

  • glitteriä
  • siveltimen
  • sapluunan tatuointeihin
  • vaseliinia tai kosmetiikkaliimaa
  • hiuslakkaa.

 

Glittermeikki

Glittermeikki alkaa vaseliinin levittämisellä.

1. Peitä meikattava alue kevyesti kiinnittävällä aineella, kuten vaseliinilla. Kestävämpään kiinnitykseen voit käyttää iholle tarkoitettua liimaa.

Glittermeikki kestää kauemmin, kun sen päälle suihkuttaa hiuslakkaa.

– Näitä glittereitä voisi hyvin käyttää vaikka Halloween-meikissä, Milla arvioi.

2. Töpöttele glitter iholle joko sormella tai meikkisiveltimellä. Myös pehmeät vesiväri-siveltimet toimivat oikein hyvin. Sekoittele rohkeasti eri värisiä ja kokoisia glittereitä keskenään! Glitterit taittavat valoa, mikä tarkoittaa sitä, että glitter näyttää joka kulmasta hieman erilaiselta ja eri väriseltä.

Glittertatuointeihin voi käyttää erilaisia glittereitä.

Tytöille iski todellinen valinnanvaikeus, kun tuli hetki valita herkullisen värisistä glittereistä mieleisensä.

Glittertatuointi

1. Aseta sapluuna esimerkiksi poskeen tai käsivarteen ja lisää paljaaksi jäävälle ihoalueelle kiinnitysainetta.

2. Töpöttele sitten glitterit siveltimellä iholle.

3. Irrota sapluuna varovaisesti. Tatuointiin voi lopuksi suihkuttaa hieman hiuslakkaa, joka edesauttaa kuvan pysymistä. Odota vielä muutama minuutti, että tatuointi kuivuu kokonaan. Tämän jälkeen tatuointi kestää melko hyvin kosketusta sekä kevyttä pesua, ja kuva säilyy iholla muutaman päivän.

Tiedustelut: glitternisti.com

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti