Marraskuun toisena sunnuntaina juhlitaan isiä, pappoja, vaareja ja ukkeja. Kokkikerhon ohjeilla vadelmainen isänpäiväkakku syntyy helpolla tavalla ilman uunia. Jos olet kokenut kokkaaja, kokeile Snickers-kakkua, joka vie kielen mennessään.
Helppo isänpäiväkakku: vadelmakakku
(12 hengelle)
Tarvitset:
- 1 valmis torttupohja
- 2 prk eli 4 dl vispikermaa
- ½ dl hienoa sokeria
- 1 prk eli 200 g vaniljarahkaa
- 4 dl kotimaisia vadelmia
Tee näin:
- Ota valmis torttupohja paketista ja aseta tarjoilulautaselle.
- Vispaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää viimeisenä vaniljarahka ja kääntele vaahdon joukkoon.
- Levitä osa valmiista kermavaahdosta kakun päälle. Lopulla voit pursottaa pinnalle koristeet käyttäen apuna pursotinpussia ja tyllaa.
- Lisää viimeisenä pinnalle vadelmat ja koristetikku.
Haastava isänpäiväkakku: Snickers-kakku
(12 hengelle)
Kakkupohja:
Tarvitset:
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl hienoa sokeria
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 ½ dl kylmää vettä tai maitoa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl maitosuklaata rouhittuna
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele 24 sentin irtopohjavuoka öljyllä. Voit halutessasi vuorata pohjan ja reunan myös leivinpaperilla, mikä helpottaa kakun irrottamista vuoasta.
- Sekoita kuivat ainekset yhteen kulhossa. Lisää sitten joukkoon nesteet ja sekoita huolellisesti sekaisin. Älä ylivatkaa. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.
- Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
- Nosta valmis kakku jäähtymään pöydälle. Irrota se vuoasta. Valmista seuraavaksi kuorrute.
Lue lisää: Yllätä isä huippukokin helpoilla ja herkullisilla sämpylöillä.
Snickers-kakun kuorrute
Tarvitset:
- 50 g voita
- 1–2 rkl maitoa
- 4–5 dl tomusokeria
- ½ dl valmista kinuskikastiketta
Pinnalle:
- 1 Snickers-patukka
- 1 dl suolapähkinöitä
- + vähän suklaarouhetta
Tee näin:
- Mittaa kaikki ainekset kinuskikastiketta lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lämmitä seosta, kunnes se on tasaista ja kiiltävää, älä kiehauta.
- Lisää joukkoon kinuskikastike ja sekoita hyvin. Voit tässä vaiheessa vielä lisätä tomusokeria, jos kuorrute tuntuu liian juoksevalta.
- Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen, jotta pintaan ei tule kovaa kuorta. Kun kuorrute on paksuuntunut, kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Levitä lastalla tai lusikalla. Lisää pinnalle koristeeksi vielä suolapähkinöitä, Snickers-palasia ja suklaarouhetta.
Juttu on julkaistu Koululainen 11/22 -lehdessä.
Kommentit
Oma kommentti