Hih, mitä hedelmiä! Helpot ohjeet herkkuihin

Raikkaat ja terveelliset välipalat maistuvat tavallistakin paremmilta, kun niistä tekee iloisia taideteoksia.

Appelsiinileijona

Tarvitset:
1 appelsiinin siivu
1 banaani, siivuina
mustikoita
viinirypäleitä

1. Viipaloi kokonaisesta appelsiinista pyöreä kiekko kuorineen. Näin ympyrä pysyy kasassa ja voit ottaa kuoren pois, kun herkuttelet annoksen. Kuori banaani ja viipaloi se melko ohuiksi siivuiksi.

2. Aseta lautaselle appelsiinin viipale kasvoiksi, lisää sen jälkeen banaanisiivut leijonan harjaksi. Viimeistele annos laittamalla leijonalle mustikkasilmät ja viinirypälenenä.

Kiivikilpparit

Tarvitset:
1 kiivi
viinirypäleitä

1. Puolita kiivi ja neljä viinirypälettä.

2. Asettele kiivin puolikkaat omille lautasilleen (jos teet annokset itsellesi ja kaverillesi) ja lisää viinirypäleen puolikkaat jaloiksi ja yksi kokonainen rypäle pääksi.

Voit halutessasi kiinnittää jalat kiiviin hammastikuilla, mutta muista poistaa tikut ennen syömistä! Silmät kilpparille saa esimerkiksi kiivin siemenistä.

Kurkkukäärme

Tarvitset:
1 kurkku
suikale tomaatinkuorta

1. Leikkaa kurkku leikkuulautaa vasten puoliksi ja halkaise sen jälkeen puolikas kurkku pitkittäin kahtia. Tällaisesta palasta on helppo muotoilla veitsellä haluamasi mallinen käärme. Leikkaa lisäksi kolmion mallinen pää käärmeelle. Voit yhdistää osat hammastikulla, kunhan muistat poistaa sen ennen herkuttelua.

2. Leikkaa tomaatin kuoresta pieni suikale kieleksi käärmeelle.

Kisun puuroherkku

Tarvitset:
1 banaani, josta puolet menee puuroon ja puolet koristeluun
1 dl pikakaurahiutaleita
2 dl vettä/maitoa
ripaus suolaa
lisäksi mansikoita tai muistikoita

1. Muussaa puolikas banaani lautaselle ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vesi.

2. Lämmitä mikroaaltouunissa 2–3 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes puuro on kiinteää. Sekoita lopuksi mukaan suola.

3. Aseta banaaninpaloja tai mansikoita korviksi ja banaania ja mustikkaa silmiksi. Voit lisätä nenän mansikasta, mustikasta tai viinirypäleestä.

Ohjeet on julkaistu Koululaisessa 4/2018.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti