4 helppoa herkkureseptiä makeannälkään

Nämä terveelliset reseptit ovat herkkusuun pelastus silloin, kun tekee mieli jotain naposteltavaa ja karkkipäivä on vielä kaukana.

Jäädytetyt viinirypäleet

Tarvitset:

  • paketillinen viinirypäleitä
  • coctail-tikkuja

Tee näin:

Pakastetut rypäleet ovat loistava korvike mehujäälle. Laita rypäleet tikun päähän ja pakasta n. tunti.

Helppo banaanijätski

Tarvitset:

  • 2 erittäin kypsää banaania
  • halutessasi maapähkinävoita

Tee näin:

  1. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja asettele ne vierekkäin lautasen päälle. Laita lautanen pakkaseen 1–2 tunniksi.
  2. Kun viipaleet ovat jäässä, laita ne tehosekoittimeen tai blenderiin. Halutessasi voit lisätä maapähkinävoita.
  3. Sekoita! Vaatii pientä kärsivällisyyttä, mutta hetken päästä banaani tosiaan muuttuu jäätelöksi.

Kuohkea marjarahka

Kuohkea marjarahka

Tarvitset:

  • 4 dl marjoja oma maun 
mukaan
  • 2 dl kuohukermaa tai 
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 250 g maitorahkaa

Tee näin:

Vaahdota kuohukerma tai vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää lopuksi haluamasi marjat. Voit käyttää yhtä tai useampaa lajia.

Vinkki: Kokeile myös hedelmillä!

Rapeat porkkanasipsit

Tarvitset:

  • porkkanoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • yrttejä (esim. rakuunaa, ruohosipulia)

Tee näin:

  1. Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat. Viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä.
  2. Pirskottele viipaleiden päälle öljyä ja ripottele suolaa ja mausteita tai yrttejä.
  3. Paista 125-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä lastut puolen tunnin paistamisen jälkeen.
  4. Asettele viipaleet talouspaperin päälle jäähtymään ja kuivumaan.

Koululainen 7/2013

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti