Näin syntyy maukas kääretorttu

Kääretorttu maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin, ja se on yllättävän helppo pyöräyttää herkkuhetkeen.

Kääretorttu on perinteinen suosikkileivonnainen, eikä turhaan. Herkullinen rulla sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta siitä saa myös ihania leivoksia koristelemalla viipaleet kermavaahdolla ja marjoilla. Kokeile valmistaa kääretortusta myös suloinen jäätelökakku Koululaisen ohjeella.

Kääretorttu

Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 dl vadelma- tai mansikkahilloa
1 prk (200 g) maustettua sitruunarahkaa
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

Tee näin:

1. Aloita pohjan paistamisesta: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Sekoita munat ja sokeri tehosekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita omassa kulhossaan kuivat aineet huolellisesti keskenään ja siivilöi munaseoksen joukkoon. Sekoita.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä lastalla tasaiseksi levyksi ja kypsennä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

5. Ripottele leivinpaperille hieman sokeria ja kumoa jäähtynyt torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

6. Irrota päällimmäinen leivinpaperi, se lähtee rauhallisesti vetämällä.

7. Sekoita täytteen rahka ja tuorejuusto huolellisesti keskenään. Levitä torttupohjalle tasaisesti hilloa ja hillon päälle rahkatäyte, voit käyttää apuna lastaa.

8. Kääri torttu rullalle ja laita jääkaappiin odottamaan leikkaamista.

Kommentit

Avatar

Miks tossa on vaan toi käärettortun ohje? Haluaisin kuitenki tietää miten se kakku tehää…

Avatar

toi käärettorttukakku on kyl pakko tehä!! :DD kivan näkönen ja maistuu varmaa iha parhaaalta;D

Avatar

voisin tehä mut äiti on koko ajan koton ni se sais tietää heti et teen sille kakkuu.

Avatar

Jos rupeisin ite tota tekeen, polttaisin koko kakun tai sytyttäisin tulipalon, vähintään polttaisin sormeni xD Eli tuo ei multa onnistu, harmi vaan..

Oma kommentti