Kaakaotikkarit
Tarvitset:
tummaa suklaata
piparminttukarkkeja
pieniä muffinivuokia
tikkaritikkuja, lusikoita tai paperipillejä
Tee näin:
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada se tasaisesti muffinivuokiin. Nosta tikut pystyyn ja tue niitä hetki, jotta ne pysyvät pystyssä (vaihtoehtoisesti voit peittää vuoat foliolla ja laittaa tikut sen läpi, jotta ne pysyvät pystyssä). Ripottele pinnalle murskattuja piparminttukarkkeja.
2. Anna jähmettyä kylmässä ja pakkaa kauniisti. Anna saajalle ohjeet sulattaa tikkarit kuumaan maitoon.
Jouluvalopiparit
Tarvitset:
pipareita
suklaata
pyöreitä värikkäitä karkkeja
Pikeeri (koristekuorrutus):
½ dl kananmunan valkuaista (voit ostaa valmista tai erotella kananmunan keltuaisesta)
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Tee näin:
1. Mittaa pikeerin ainekset kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea, vaalea vaahto (noin muutaman minuutin ajan).
2. Lusikoi tai pursota pikeeri piparien pinnalle. Anna jähmettyä seuraavaan päivään.
3. Kun pikeeri on jähmettynyt piparien päälle, sulata suklaata ja pursota tai lusikoi jouluvalojen nauhat keksien pinnalle. Lisää haluamiasi karamelleja keksien pinnalle luoden jouluvalot.
4. Anna kovettua ja pakkaa kauniisti lahjaksi!
Piparminttusuklaa
Tarvitset:
140 g tummaa- tai maitosuklaata
140 g valkosuklaata
piparminttukarkkeja, murskattuna
Tee näin:
1. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa.
2. Levitä sula tumma- tai maitosuklaakerros leivinpaperin tai folion päälle, anna jähmettyä hetki kylmässä ja levitä sitten sen pinnalle valkosuklaakerros ja piparminttukarkkimurska.
3. Jähmetä kylmässä, lohkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pakkaa lahjaksi!
Juttu on julkaistu Koululaisessa 12/19
Näyttää tosi hyvältä mut mä en leivo melkein koskaan