Pimeät palat
Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa (myös kauramaito käy hyvin)
150 g sulatettua margariinia
Kuorrute:
3 rkl kahvia
4 rkl sulatettua margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
mustaa elintarvikeväriä
Pinnalle:
valkoista ja mustaa sokerimassaa
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään kulhossa huolellisesti ja lisää jauhoseos sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon maito ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada korkeareunaiselle uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
3. Tee kuorrute. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sekaisin. Käytä niin paljon elintarvikeväriä, että seos todella tummuu. Kaada kuorrute lämpimän taikinalevyn päälle ja levitä tasaiseksi.
4. Muotoile valkoisesta sokerimassasta pieniä valkoisia silmiä ja painele niihin vielä pienemmät mustuaiset. Asettele silmät paikoilleen, kun kuorrute on vielä lämmin. Silloin pinta ei halkeile.
Tämä resepti on julkaistu Koululaisesta 14/2016.
Nam