Puputikkarit
Tarvitset:
pyöreitä täytekeksejä
valkosuklaata
karkkeja silmiksi, neniksi ja korviksi
tikkarintikkuja tai paperipillejä
1. Sulata valkosuklaa. Työnnä tikut tukevasti keksien sisälle ja dippaa keksit valkosuklaassa. Voit myös valuttaa suklaata keksien päälle, kummallekin puolelle, jos dippaus ei onnistu.
2. Aseta karkit silmiksi, neniksi ja korviksi. Anna suklaan jähmettyä ja tarjoile.
3. Tikkarit säilyy rasiaan suljettuna viileässä noin kahden viikon ajan.
Vaahtomunat
Tarvitset:
suklaamunia
vispikermaa
suklaamuruja
koristeita
1. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaamurut. Laita vaahto kylmään.
2. Irrota suklaamunan puolikkaat varovaisesti toisistaan, esimerkiksi veitseä apuna käyttäen.
3. Lusikoi kermavaahto suklaamunien puolikkaisen sisään ja koristele munat. Tarjoile.
4. Täytetyt suklaamunat säilytetään viileässä.
Muropatukat
Tarvitset:
½ dl sulatettua voita
½ dl hunajaa tai vaaleaa siirappia
½ dl ruskeaa sokeria (esimerkiksi fariinisokeria)
7 dl haluamiasi muroja
+ koristeita, pähkinöitä tai rusinoita
1. Mittaa voi, hunaja ja sokeri lämmönkestävään muoviseen kulhoon. Lämmitä niitä mikrossa minuutin ajan. Sekoita lusikalla ja lämmitä taas minuutti. Jos seos kuplii se on valmis – jos ei, lämmitä vielä yhden minuutin ajan.
2. Lisää murot seoksen joukkoon ja kääntele varovaisesti sekaisin. Lisää lopuksi haluamasi lisukkeet kuten rouhitut pähkinät tai rusinat.
3. Kaada muroseos vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 senttimetriä. Myös esimerkiksi foliovuoka, johon tehdään esimerkiksi joululaatikot, sopii tähän tarkoitukseen.
4. Kelmuta vuoka ja laita muroseos jähmettymään jääkaappiin noin neljäksi tunniksi tai yön yli.
5. Leikkaa muropalat varovaisesti veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi ja nauti!
6. Muropatukat säilyvät jääkaapissa kelmutettuna noin kaksi viikkoa.
Katso myös: Tee ystävällesi sydänherkkuja
Kommentit
Oma kommentti