Savityöt kotona: tee itse puhelinpidike ja kynäteline

Itse kuivuva savi on helppo materiaali, sillä se ei tarvitse polttamista kovettuakseen. Muotoile saviset kynä- ja puhelintelineet, anna kuivua ja ota käyttöön!

Savityöt kotona ovat hauskaa puuhaa.

Savityöt kotona onnistuvat helposti, kun käytät itse kuivuvaa savea. Se on helppo materiaali, sillä se ei tarvitse polttamista kovettuakseen. Muotoile saviset kynä- ja puhelintelineet, anna kuivua ja ota käyttöön tai anna vaikka lahjaksi! Valmiit teokset voi maalata tai lakata. Artikkelin lopussa on myös vinkki, jonka avulla savesta voi tehdä moniväristä.

Savityöt kotona – näitä tarvitset:

  • itse kuivuvaa savea
  • kaulimen
  • leivinpaperia
  • vessapaperirullan
  • pienen, pyöreän muotin
  • hiomapaperia
  • lakkaa

Tee itse puhelinpidike itse kuivuvasta savesta

1. Kauli savesta 3–5 millimetrin paksuinen, 30 cm pitkä ja 8 cm leveä kappale. Jos savi jää kiinni askartelualustaan, voit kaulia saven leivinpaperin välissä. Halutessasi voi leikata reunat veitsellä suoremmiksi.

2. Pyöritä savea molemmista suunnista keskelle päin siten, että toinen puoli jää korkeammaksi kuin toinen puoli. Rullan väliin pitää jäädä puhelimen paksuinen väli. Jos väli on liian iso, ei puhelin pysy kunnolla pystyssä. Anna kuivua.

3. Kun kappale on kuivunut – tarkista kuivumisaika käyttämäsi saven käyttöohjeesta – voit hioa hiomapaperilla terävät reunat. Haltessasi voit maalata tai lakata puhelinpidikkeen.

Lue lisää: Askartele oma rauhoittumispullo, jonka pyörittely rentouttaa

Tee kynäteline itse kuivuvasta savesta

1. Kauli savesta 3–5 millimetrin paksuinen, noin 25 cm pitkä kappale. Halutessasi voit leikata veitsellä savikappaleen reunat suoriksi.

2. Pyöräytä savikappale vessapaperirullan ympärille vinottain. Painele pyöreällä muotilla savikappaleeseen reikiä vessapaperirullaa vasten.

Savityöt kotona – kynäteline

3. Anna kappaleen kuivua vessapaperirullaa vasten muutaman tunnin ajan. Kun savi on hieman kovettunut, poista vessapaperirulla kappaleen sisältä! Savi kutistuu hieman kuivuessaan. Jos vessapaperirulla jää kynätelineen sisään, voi savi lohjeta kuivuessaan. Vessapaperirullan poistamisen jälkeen anna kappaleen kuivua kokonaan.

Savityöt onnistuvat kotona, kun käytät itse kuivuvaa savea.

4. Kun kynäteline on kuivunut, voit hioa terävät reunat hiomapaperilla. Voit myös maalata tai lakata kynätelineen.

Itse kuivuvaa savea on eri sävyissä.

Vinkki, jolla savityöt onnistuvat kotona!

Itse kuivuvaa savea on eri värisinä. Niitä sekoittamalla saat kuviollista massaa. Pyöritä samanpituisia, mutta eri paksuisia ja eri värisiä savipötköjä toistensa ympäri, taita kahtia ja pyöritä vielä nämä kappaleet keskenään ympäri. Kauli massa ja muovaile kuten yksiväristä savea.

Kaulimalla erivärisiä savia voi saada vaihtelua savitöihin kotona.

Tiedustelut materiaaleista: konstashop.fi

Juttu on julkaistu alun perin Koululainen 10/2021 -lehdessä.

Lue lisää: Tee itse keppari – katso kaava.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti