TARVITSET
- ilmapallo
- vihannespussi ja kumilenkki / toinen ilmapallo
- muovipullo
- hoitoainetta (noin 1 dl/pallo)
- perunajauhoja
- sekoitusastia
- lusikka tai muu sekoitusväline
- sakset
TEE NÄIN
Tee muovipullosta suppilo leikkaamalla se keskeltä kahtia.
Sekoita hoitoaineeseen perunajauhoja sen verran, että saat aikaan paksun, mutta hieman juoksevan seoksen. Jos tahna tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla vettä.
Venytä ilmapalloa puhaltamalla se täyteen ilmaa. Kiinnitä ilmapallo pullon suulle (älä kuitenkaan liian syvälle, jotta saat sen helposti irti täytön jälkeen). Valuta täytettä palloon ravistelemalla hieman suppiloa. Auta tarvittaessa työntämällä lusikalla seosta palloon.
Pyöräytä ilmapalloa siten, että täyte ei valu ulos, ja huuhtele sen suu vedellä. Solmi pallo tiukasti kiinni. Jatka ohjeen kohdasta 5 tai 7 riippuen siitä, minkälaista squishya olet tekemässä.
Leikkaa vihannespussista riittävänkokoinen pala ja venytä se pallon ympärille kuten kuvassa. Kiinnitä verkko kietomalla kumilenkki sen ympärille siten, että ilmapallon solmu pitää kumilenkin paikallaan.
Leikkaa verkon reunat lyhyemmiksi ja estä sen purkautuminen taittamalla ilmapallon suu rispaantuvan reunan päälle. Kiepauta vielä toisen kerran. Valmista tuli!
Venytä ensin ilmapalloa puhaltamalla se täyteen ilmaa. Leikkaa sitten palloon reikiä ja katkaise sen puhallusosa.
Venytä rei’ittämäsi ilmapallon suuta ja aseta täytetty pallo sen sisään. Ja sitten vain puristelemaan!
HUOM! Ilmapalloista tehty squishy haurastuu ja hajoaa ennen pitkää. Käytä sitä vain pöydän tai muun alustan päällä, jonka puhdistaminen on tarvittaessa helppoa. Voit myös kokeilla tehdä kestävämmän version kerrostamalla useita ilmapalloja päällekkäin.
Artikkeli on julkaistu Koululainen 4/21 -lehdessä.
Kommentit
Oma kommentti