Suklaakeksit kahdella tapaa

Leivinjauhe ja sooda ovat keittiökaapin ihmeaineita, joiden avulla leivonnaiset turpoavat uunissa. Jos taikinaa malttaa seisottaa jääkaapissa muutaman päivän, tulee kekseistä mehevämpiä ja makoisampia.

Suklaakeksit ovat nopeasti tarjoilupöydästä katoava herkku. Tässä reseptissä kohotusaineena voi käyttää joko leivinjauhetta tai ruokasoodaa. Ruokasoodan voi korvata helposti leivinjauheella lisäämällä sitä kaksinkertaisen annoksen mitä reseptiin tulisi ruokasoodaa. Jos haluat korvata leivinjauheen ruokasoodalla, tulee taikinassa olla mukana jotain hapanta kuten fariinisokeria, siirappia tai piimää.

Suklaakeksit

Suklaakeksit kahdella tapaa

(30 keksiä)

Tarvitset:

  • 180 g pehmeää voita (ei sulaa)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 ½ dl hienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa TAI 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja tai -rouhetta
  • 200 g suklaata, rouhittuna

Tee näin:

  1. Valmistele pelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon pehmennyt, huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa seosta käsivatkaimella tai yleiskoneessa, kunnes siitä muodostuu vaaleahko, kuohkea vaahto. Kulhon sivuja kannattaa aina välillä pyöräyttää nuolijalla.
  3. Lisää sitten vaahdon joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  4. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet manteleita ja suklaata lukuun ottamatta. Lisää kuivat ainekset vaahtoon kolmessa osassa. Sekoita vain siihen asti kunnes ainekset ovat huolellisesti sekaisin.
  5. Kääntele viimeisenä joukkoon mantelit ja suklaarouhe.
  6. Pyöritä taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja pellille, paina vähän alaspäin. Normaalille uunipellille mahtuu noin 9 keksiä kerrallaan paistumaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat heleän kullanruskeita.
  7. Anna valmiiden keksien jäähtyä pellillä muutama minuutti, siirrä sitten ritilälle tai lautaselle.

Kokeile, jos maltat!

Voit antaa taikinan tekeytyä jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa yhdestä kolmeen päivään. Tällöin keksien koostumus mehevöityy ja maku paranee. Muotoile jääkaappikylmästä taikinasta pallot pellille lusikalla auttaen. Taikinan voi myös pakastaa valmiina palloina.

Lue lisää: Hämähäkkikeksit sopivat halloweeniin.

DR. Sugar kokkaa kanssamme

Koululaisen herkullisia ruokaohjeita tekevät Jinna ja Jonna, jotka pitävät houkuttelevaa Dr. Sugar -blogia netissä. Voit käydä tutustumassa blogiin osoitteessa blogit.meillakotona.fi/drsugar/

Resepti on julkaistu Koululainen 3/2022 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti