Tee itse korvakorut – katso ohjeet korviksien tekemiseen kotona!

Korvakorujen tekeminen kotona on hauskaa ja helppoa! Itse tekemällä saat juuri mieleisesi, persoonalliset korvikset.

Kuva: Pekka Nieminen

Korviksien tekemiseen tarvitset itse korujen lisäksi korvisten takaosia ja liimaa. Kannattaa liimaa ostaessa varmistaa myyjältä tai liiman tuoteselosteesta, että liima on niin tehokasta, että sitä voi käyttää korvakorujen tekemisessä. Liiman tehokkuuden takia sitä kannattaa käyttää ainoastaan aikuisen valvonnassa. Kenties äiti tai kummitäti suostuisi mukaan korviksia askartelemaan?

Korvisten takaosat tulee valita sen mukaan, onko korvissa reiät vai ei. Jos on, valitse korviksiin tappitakaosat ja lukot. Jos korvista ei reikiä löydy, hanki klipsikorvakorujen takaosia.

Liimaa ja korvisten takaosia myyvät muun muassa Sinelli ja useat eri verkkokaupat. Muista varmistaa, että ostamasi korvakorutuotteet ovat nikkelittömiä!

Klipsikorvakorujen tekeminen

1. Pursota liimaa korun taakse.

Kuva: Pekka Nieminen

2. Paina klipsikorvakorujen takaosa kiinni koruun. Muista, että klipsin täytyy olla tässä vaiheessa auki, sillä muuten klipsi voi liimautua niin, että se ei aukea enää ollenkaan liiman kuivuttua.

Kuva: Pekka Nieminen

3. Anna korviksien kuivua auki ja rauhassa liiman ohjeiden mukaan. Kun kuivumisaika on kulunut, kokeile, että takaosat pysyvät paikallaan, ja katso, että liima ei enää ole märkää.

Kuva: Pekka Nieminen

4. Valmis! Voit ripustaa korvikset korviisi.

Kuva: Pekka Nieminen

Korvakorujen tekeminen rei’itettyihin korviin

1. Irrota korvakorun takaosan tappiosa ja lukko toisistaan. Pursota liimaa korun taakse.

Kuva: Pekka Nieminen

2. Paina tappiosa kiinni koruun.

Kuva: Pekka Nieminen

3. Anna korviksien kuivua rauhassa liiman ohjeiden mukaan. Älä kiinnitä lukkoja vielä korviksiin, sillä ne saattavat muuten liimautua kiinni tappiosaan. Kun kuivumisaika on kulunut, kokeile, että takaosat pysyvät paikallaan, ja katso, että liima ei enää ole märkää.

Kuva: Pekka Nieminen

4. Valmis! Voit pujottaa korvikset korviisi.

Kuva: Pekka Nieminen

Mielikuvitusta kehiin

Koruina voit käyttää nappeja, helmiä, rusetteja, legoja… mitä vain pientä ja kevyttä (ja allergiasoimatonta materiaalia olevaa), johon korvisten takaosan saa liimattua!

Kuva: Pekka Nieminen

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Pekka Nieminen

Avainsanat

Kommentit

Hauska idea, meiltä tommosii pikku tilpehöörejä kyllä löytyy.(=

Noi oli hauskat noi pyykkipoika korvikset ku mun sukulainen keräilee koristeltui pyykkikorui ni hän vois tehä niist jostai hänel korvikset 😀

Oma kommentti