Nallepaahtikset
Tarvitset:
paahtoleipää
maapähkinävoita (luomu, makeuttamaton)
banaania
mustikoita
Tee näin:
1. Paahda haluamasi määrä paahtoleipiä ja sivele pinnalle maapähkinävoita. Aseta pilkotut banaanit nallen korviksi ja kuonoksi, lisää mustikat nenäksi ja silmiksi.
2. Herkuttele!
Melonitikkarit
Tarvitset:
vesimelonia
tikkaritikkuja/grillitikkuja
piparimuotteja
Tee näin:
1. Leikkaa vesimelonit paloiksi ja muotoile piparimuoteilla haluamallasi tavalla.
2. Tökkää leikattuihin paloihin tikut. Jos haluat, voit valuttaa meloninpalojen pinnalle sulaa suklaata.
3. Herkuttele!
Hyrräleipätikut
Tarvitset:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa (noin 11 g)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 ½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
+ grillitikkuja
Tee näin:
1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes saat muodostettua siitä pallon.
2. Laita taikinapallo öljyttyyn kulhoon kelmulla peitettynä ja anna kohota tunnin ajan.
3. Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Leikkaa taikinasta pieniä palloja, muotoile niistä pitkät tangot ja pyöräytä ne grillitikkujen ympäri.
4. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi ja anna valmiiden tikkujen jäähtyä hetki. Irrota sitten tikut ja herkuttele!
Juttu on julkaistu Koululaisessa 8/20.
Kommentit
Oma kommentti