Askarrellaan virikeleluja lemmikille

Itsetehdyt virikelelut ovat mainio tapa ilahduttaa eläinystävää. Kokeile askarrella namipullo koiralle, huvimökkikissalle, puuhapuu jyrsijälle tai herkkukätkö linnuille.

Namipullo koiralle

Tarvikkeet:
Tyhjä limsapullo (koiran koon mukaan), teräväkärkiset sakset tai veitsi, kuivia nappuloita tai nameja.

Tee näin:
Leikkaa muutaman namin kokoinen reikä pullon kylkeen. Koirasi temperamentti ratkaisee, kuinka monta reikää tarvitaan. Riehakas koira tyhjentää pullon muutamalla heilautuksella, ja sille riittää yksi tai kaksi aukkoa.

Rauhallisempi kaveri vierittelee pulloa, jolloin useampi reikä ja helpommin ulos tulevat namit pitävät motivaation yllä.

Lue myös: Tee itse helpot herkut eläimille!

Oksa-askartelua jyrsijälle ja kanille

Virikelelut ilahduttavat jyrsijää.

Tarvikkeet:
Talouspaperirullan hylsy, syötäväksi sopivien puiden tai pensaiden oksia (esimerkiksi vaahtera, koivu, haapa, paju), sakset tai puukko.

Tee näin:
Leikkaa puusta tai pensaasta tuoreita oksia, mutta kysy ensin leikkauslupa. Leikkaa oksat rullan pituisiksi tai pidemmiksi pätkiksi. Pistele reikiä pahvihylsyyn ja pujottele oksia rei’istä läpi.

Asettele oksat niin, että rakennelma pysyy tukevasti pystyssä. Pieni jyrsijä voi silloin myös kiipeillä oksilla.

Huvimökki kissalle

Virikelelut kissoille

Tarvikkeet:
Pahvilaatikko, sakset tai puukko, leluja tai kissannameja.

Tee näin:
Leikkaa muutama tassun mentävä aukko laatikon alaosaan, sen kullekin sivulle. Laatikon koko on riittävä, kun sinne mahtuu kourallinen nameja tai pallo. Kovin isosta laatikosta kissa ei ylety kaivamaan ”saalista”. Isoa laatikkoa voi käyttää niin, että työntää esimerkiksi huiskalelun yhdestä reiästä ja kissa saa tavoitella sitä vastakkaisesta.

Jos haluat, voit maalata ja koristella laatikon, mutta käytä mahdollisimman tuoksutonta maalia. Voit tehdä laatikkoon myös katon.

Lue myös: Kissa-agility: kotikissasta temppukatiksi

Herkkukätkö linnulle

Virikelelut linnuille

Tarvikkeet:
Vessapaperirullan hylsyjä, grillitikkuja tai rautalankaa, hedelmiä ja vihanneksia, jotka sopivat linnullesi.

Tee näin:
Pistele rullien keskelle reiät molemmin puolin. Pilko hedelmiä ja vihanneksia rullaan mahtuviksi paloiksi. Laita herkkupala rullan sisään ja työnnä tikku sekä rullan että palan läpi. Jatka, kunnes tikku on täynnä. Voit ripustaa kätkön häkin kattoon tai kiinnittää sen esimerkiksi melonin palaan.

Lue myös: Flyball, estehypyt ja rottakoripallo – eläinten kisakentillä ei karvoihin katsota

Artikkeli on julkaistu aiemmin Koululaisessa 03/2015.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti