Reilu luokka -kisan ensimmäisessä tehtävässä puututaan kiusaamiseen

Suomen reiluimman luokan titteliä tavoittelevat tietävät, että kiusatun puolustaminen voi vaatia rohkeutta. Rohkeus kysyy usein päättäväisyyttä ja toisinaan toisten kannustustakin.

Rohkeuspuu

Koululaisen Reilu luokka -kilpailun ensimmäisessä tehtävässä kysyttiin, mistä rohkeus tulee. Eskon koulun 6 A nappaa palkinnon itselleen ansiokkaalla akvarellianimaatiolla, jossa rohkeutta on puuttua toisten kiusaamiseen. Video myös viestittää, että kaikilla on oikeus olla oma itsensä ja että kaveruus on muuta kuin toisten hyväksikäyttämistä.

Teemat olivat samoja monissa muissakin kilpailutöissä. Kiusaaminen on pohdituttanut monia osallistujia. Tuomaristona toimiva Koululaisen toimitus kiittää hausjärveläistä voittajaluokkaa hienosta toteutuksesta, joka erottui kymmenien kilpailutöiden joukosta. Palkinnoksi koko luokka saa Supermarsun rohkeuskirjat ja kirjailija Paula Norosen kyläilemään luokassa.

Kunniamainintoja

Koska hienoja töitä tuli paljon, tuomaristo jakoi myös kolme kunniamainintaa.

Hyökännummen koulun neljäs- ja viidesluokkalaiset Mäntsälästä ovat koonneet seinälleen kauniin rohkeuspuun. Tuomaristo halusi antaa kunniamaininnan rohkeuspuulle, koska kauniin toteutuksen lisäksi se oli selvästi tehty koko luokan yhteistyönä.

– Mietimme, mitkä asiat lisäävät rohkeutta ja mistä voi saada apua, jos ei meinaa uskaltaa. Ajatukset kirjattiin ylös ja niistä askarreltiin lintuja, jotka levittävät rohkeudenpuun satoa kaikkialle, luokan opettaja Anu Leppävuori kertoo.

Toinen kunniamaininta meni Martti Ahtisaaren koulun Polku-luokalle eli kolmos- ja nelosluokkalaisille, jotka lähettivät kisaan iloisen videon. Siitä välittyi tuomariston mielestä hyväntuulinen yhdessä tekemisen meininki.

Polkuluokka oli yhdistetty kolme viikkoa sitten kahdesta luokasta, ja videolla oppilaat lupaavat, että he aikovat tulla Suomen reiluimmaksi luokaksi. Video tiivistää monia tärkeitä oivalluksia rohkeudesta.

Kolmas kunniamaininta annettiin Vatialan koulun 3 B -luokalle Kangasalla. Luokka teki hienon rohkeuslaulun. Sen ydinviesti on, että rohkeaksi voi oppia, kun on oma itsensä. Video on kuvitettu luokan omin kuvataidetöin.

 

Vielä ehtii!

Tuomaristo karsii parhaillaan 2. tehtävän satoa. Kolmanteen tehtävään ”Taidenäyttely rohkeudesta” ehtii osallistua 31.10. saakka. Sen voittajaluokka pääsee temmeltämään Superparkiin.

Kaikkiin tehtäviin osallistuneet luokat kisaavat Duudsonien vierailusta omaan luokkaansa!

Koululainen järjestää Reilu luokka -kilpailun nyt 11. kertaa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti