Lattia on laavaa! Duudsonit riehuivat Reilussa luokassa

Duudsonien HP, Jarno ja Jarppi vierailivat Suomen reiluimmassa luokassa Oulussa. Nelosluokkalaiset hyppivät vikkelästi pois laavalattialta.

Pimeän aamun aikainen lähtö Vantaan lentokentältä saa kummasti piristystä, kun Duudsonit saapuvat turvatarkastuksen läpi lähtöportille. Lattia on laavaa -leikki villitsee niin Vantaalla, lentokoneessa kuin Oulun kentälläkin ja saa muut matkustajat katsomaan pilke silmäkulmassa kundien touhuja. Duudsonit roikkuvat tuolien selkänojilla, ja välillä joku heistä hyppää tavarahyllyllekin.

Myös lentokoneen lattia on laavaa!

Matka jatkuu oululaiseen Metsokankaan kouluun, jonka 4 AH-luokka voitti Koululaisen Reilu luokka -kisan vuonna 2018. Innokkaat oppilaat odottavat juhlavieraita koulun pihalla, ja huuto on melkoinen, kun HP, Jarno ja Jarppi astuvat taksista ulos.

Oppilaat piirittävät salamannopeasti idolinsa. Samassa joku Duudsoneista huutaa: ”Lattia on laavaa!” ja silmänräpäyksessä kaikki säntäävät seisomaan ja roikkumaan pihalla oleville telineineille ja penkeille.

Voittoisat työt

Kello soi ja välitunti päättyy. 4 AH-luokka kävelee parijonossa sisään, ja me seuraamme Duudsonien kanssa opettajia Jaanaa ja Petriä, jotka kertovat, että koko luokka on ollut ihan täpinöissään siitä asti, kun he kuulivat voitosta.

Vaikka luokalla on 48 oppilasta, luokkahuoneessa on alkuun hiirenhiljaista. Oppilaat esittelevät pienissä ryhmissä vuorollaan, millaisia töitä he ovat kilpailuun tehneet.

Joel innosti koko luokan muutaman päivän varoitusajalla osallistumaan kilpailuun.

Kyllä todellakin kannatti osallistua, tuumaa koko luokka yksissä tuumin.

Luokka järjestäytyy tiiviiksi porukaksi ja esittää Duudsoneille laulun: ”Keitä ne on ne Duudsonit…”

Jarno, Jarppi ja HP kuuntelevat hymyssä suin esitystä.

– Vau, ihan mahtavaa, huikeeta! kolmikko huutaa melkein yhdestä suusta.

Duudsonit tekivät Oulun reissusta oman videon! Voit katsoa sen täältä.

Rohkeutta tutustua

Duudsonit tutustuivat toisiinsa jo kouluaikoina, ja ystävyys on jatkunut siitä saakka.

– Olisi ollut tosi kurjaa, jos emme olisi lapsina olleet rohkeita ja halunneet tutustua toisiimme. Kannatti todellakin, sillä olemme parhaita kavereita edelleenkin, kertoo HP.

Alkujännitys on jo hävinnyt luokasta, ja kysymyksiä alkaa sadella Duudsoneille. Mutta ennen vastauksia on pari kertaa huudettava: ”Lattia on laavaa!”

Homma toimii hyvin pienessäkin luokassa, ja kaikki säntäilevät tuoleille ja pulpeteille niin, että jalat eivät kosketa lattiaa.

Jarppi ja Jarno Reilussa luokassa

Jarppi esittelee luokalle vatsanmuljutustaitojaan.

Peli käyntiin

On aika siirtyä jumppasaliin ottamaan mittaa toisistaan Roboteam-pelissä, jonka luokka kehitti Reilu luokka -kilpailua varten. HP, Jarno ja Jarppi saavat jokainen oman joukkueensa. Kisa käy kuumana: välillä kiivetään puolapuita ylös niin, ettei jalkoja saa käyttää apuna, sitten ratkotaan sanatehtäviä ja muodostetaan lattialle ihmiskirjaimia. Hauskan pelin voiton vie Jarpin jengi.

Tuttu huuto ”lattia on laavaa” kuuluu taas. Salamannopeasti lattia on tyhjänä. Oppilaat hyppivät köysiin, kiipeävät puolapuille ja Duudsoneiden reppuselkään.

Yllätyksiä tulossa

Ruokailun jälkeen luokka on taas koossa ja selfieiden ottaminen ja nimmareiden kirjoittaminen alkaa. Yhteiskuvan jälkeen luokka saa Duudsoneilta Koululaisen Reilu luokka -diplomin. Luokka yllättää Duudsonit antamalla myös heille omatekoisen diplomin.

Duudsonit reilussa luokassa

Reilu luokka -diplomin vastaanottivat Joonas, Mikael ja Joel.

”Lattia on laavaa” -huuto saa taas säpinää lapsiin, jotka eivät millään haluaisi erota idoleistaan. Lapset roikkuvat kiinni vierailijoissa, eikä kukaan kosketa lattiaa.

Hieno ja ikimuistoinen päivä Suomen reiluimmassa luokassa Oulussa päättyy. Onnea vielä kerran upealle luokalle ja opettajille!

Lisää kuvia Koululaisessa 1/19, joka ilmestyy 9.1.2019.

 

Koululainen järjesti Reilu luokka -kilpailun 11. kertaa. Tämänkertainen kilpailu käynnistyi elokuussa 2018, ja sen teemana oli rohkeus. Kilpailussa oli kolme osatehtävää, joiden parhaat työt palkittiin. Reiluimman luokan titteli annettiin luokalle, joka on suoriutunut hienosti kaikista kolmesta tehtävästä. Tämänvuotisia töitä voi ihailla osoitteessa www.koululainen.fi/reilu-luokka.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti