Kotitehtävät

Kotitehtävät ovat vapaaehtoisia, mutta huippuhauskoja!

Syyskuun kotitehtävä

– Harjoitelkaa koulumatkaasi koko perheen kanssa. Kulkekaa kävellen tai iän salliessa vaikkapa polkupyörällä.

– Jos kuljette koulumatkat kavereiden kanssa bussilla, sopikaa esimerkiksi, että viikon ajan vaihdatte bussin pyörään tai kävelyyn. Jos koulumatka on pitkä, voitte jäädä pois bussista esimerkiksi edellisellä pysäkillä.

Lokakuun kotitehtävä

Kotimme hämähäkinverkossa

Voitte valita tehtäväksi yhden tai useamman vaiheen.

Vaihe 1
Hahmotelkaa paperille ne kodin lähellä olevat paikat, joissa useimmiten liikutte. Paikat on helppo muistaa, kun mietitte, missä olette liikkuneet esimerkiksi kahden edellisen viikon aikana. Kohteet voi merkitä myös kartan muotoon. Lisätkää kartalle mm. koti, koulu ja kauppa. Kirjoittakaa ylös tärkeitä seikkoja kohteista: keitä paikassa käy ja millainen paikka on.

Vaihe 2
Jokainen perheenjäsen etsii uuden liikkumispaikan kodin läheltä. Jutelkaa uusista paikoista ja uusista tavoista liikkua. Miettikää, kuinka niissä voi liikkua turvallisesti. Ottakaa mukaan muutkin lähistöllä liikkuvat lapset.

Vaihe 3
Kun keskeisimmät uudet ja vanhat paikat ovat kartalla, ryhtykää tarkastelemaan niitä: Mitkä niistä tarvitsisivat parantamista? Miten liikettä tai liikkumismahdollisuuksia voisi lisätä? Mitkä seikat lisäisivät viihtyvyyttä? Miten paikoille saataisiin uusia käyttäjiä? Mitä epäkohtia niistä löytyy? Epäkohdista kannattaa ilmoittaa vanhempien avustuksella kunnan liikuntatoimeen.

Marraskuun kotitehtävä

Kokeilkaa koko perheen kanssa Koululaisen nettisivuilta löytyviä liikuntavinkkejä. Suositellaan, että lapset liikkuisivat päivässä yhteensä kaksi tuntia. Täyttyykö se sinulla ja sisaruksillasi?

Yhteistyössä:

Nuori SuomiFS Film Oy, Happy Feet 2

Kommentit

Oma kommentti