Koululaisen Reilu luokka -kilpailu 2022 alkaa – suojelijoina Mandimai ja Joona Hellman!

Jälleen on aika valita, mikä on koko Suomen reiluin luokka! Yhdistäkää luokassa voimanne ja osallistukaa kolmeen hauskaan osakilpailuun. Koko kilpailun voittaja saa Mandimain ja Joona Hellmanin vierailulle luokkaansa.

Koululaisen Reilu luokka -kilpailu on pian täysi-ikäinen, sillä tänä vuonna on jo 17. kerta, kun kilpailu pyörähtää käyntiin. Kutsumme alakoululuokat ympäri Suomen osallistumaan kolmeen erilaiseen osakilpailuun, joissa jokaisessa on hienot palkinnot. Tämän vuoden teemana on Reilu ystävä.

Reilussa luokassa ketään ei kiusata ja kaikki saavat olla omanlaisiansa. Näkyykö reiluus teidän luokassanne jo, vai olisiko teidän mahdollista olla vielä reilumpia ystäviä toisillenne?

Toimi näin: näytä tämä aukeama opettajallenne ja ehdota kilpailuun osallistumista.

Luokkanne on mukana Koululaisen Reilu luokka -kilpailussa palauttamalla kunkin tehtävän määräaikaan mennessä. Jokaisesta tehtävästä yksi hyvin suoriutunut luokka voittaa osakilpailupalkinnon. Kaikki kolme tehtävää palauttaneet luokat kisaavat pääpalkinnosta: tubettajaystävysten Mandimain ja Joona Hellmanin vierailusta omassa luokassa!

Koululaisen Reilu luokka -kilpailu: tehtävät

Voitte lähettää tehtävät toimitukseen paperilla, tekstitiedostoina, valokuvina tai esimerkiksi videoina. Videoiden ehdoton enimmäispituus on kaksi minuuttia.

1. Luokan oma kamukirja

Toteuttakaa luokallenne oma ystäväkirja, jonka avulla tutustutte toisiinne vielä paremmin. Kamukirjan saa toteuttaa haluamallaan tavalla, mutta videoiden ehdoton maksimipituus on 2 minuuttia.

Palauttakaa tehtävä 5.9. mennessä.

Tehtävän palkinto: Jokainen luokan oppilas saa maailman myydyimmän tietokirjan eli Guinness World Records 2023 -teoksen (Otava).

2. Reilun ystävän räppi

Kirjoittakaa sanoitus reilun ystävän räppiin. Lähettäkää sanoitus tekstinä.

Palauttakaa tehtävä 26.9. mennessä.

Tehtävän palkinto: Voittajan valitsee laulaja Berta. Hän myös vierailee voittajaluokassa keväällä 2023.

3. Reilun luokan hyväntekeväisyystempaus

Suunnitelkaa tapahtuma tai muu tempaus, jolla voisitte tehdä hyvää muille. Minkä hyväksi tapahtuma olisi ja miksi? Millainen tapahtuma olisi? Milloin ja missä se pidettäisiin? Miten kannustaisitte ihmisiä osallistumaan siihen? Kilpailutyön toteutustapa on vapaa, mutta videoiden ehdoton maksimipituus on 2 minuuttia.

Palauttakaa tehtävä 24.10. mennessä.

Tehtävän palkinto: Voittajaluokka saa liput valitsemaansa SuperParkiin.

 

Palautus

Lähettäkää tehtävät osoitteeseen reiluluokka@otava.fi tai Koululainen, Reilu luokka, Firdonkatu 2 T 151, 00015 Otavamedia. Jos jaatte tehtävät Sharepointin kautta, valitkaa asetukset niin, että kaikki linkin vastaanottajat pääsevät tarkastelemaan tiedostoa – ei vain Reiluluokka@otava.fi -vastaanottaja.

Koululaisen Reilu luokka -kilpailu: suojelijat Mandimai ja Joona Hellman

Koululaisen Reilu luokka -kilpailu: pääpalkintona Mandimain ja Joona Hellmanin vierailu

Olette mukana kisaamassa pääpalkinnosta, jos olette palauttaneet kaikki kolme tehtävää määräaikaan mennessä. Koululaisen toimituksen valitsema voittajaluokka saa Kamukirjasta tutut tubettajaystävät Mandimain ja Joona Hellmanin kylään luokkaansa loppuvuodesta 2022.

Lue lisää: Niko ja Santtu yllättivät Reilu luokka -kilpailun voittajat.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti