Musikaaliset vitoset voittivat kirjavuoren

Reilu luokka -kisan toinen välipalkinto meni Tampereelle, Pispan koulun 5b-luokalle. Luokan nimi on Musikaaliset vitoset. Tällä kertaa Koululaisen toimitus nappasi mukaansa kirjailija Katariina Romppaisen ja yli 60 palkintokirjaa ja lähti onnittelemaan voittajaluokkaa.

Katariina Romppainen

Mahtuuko Katariinan nimi kanteen?

Musikaaliset vitoset olivat valmistautuneet vierailuumme koristelemalla luokan liitutaulun iloisilla tervetuloa-kirjoituksilla.

Luokassa kirjailija-Katariina esitteli oppilaille kirjojaan ja vastaili Musikaalisten vitosten kysymyksiin. Oppilaille muun muassa selvisi, miten Katariinasta tuli kirjailija.

− Asuin pienenä keskellä Lappia, Kemijärvellä. Sieltä oli pitkät matkat kaikkialle, eikä mitään tekemistä. Harrastusmahdollisuuksia ei ollut, joten aloin lukea kirjoja. Kolmannella luokalla aloin myös itse kirjoittaa ensimmäistä kirjaani. Se kertoi Eija-Helenasta, joka oli joutunut umpisuolileikkaukseen. Isoin murheeni silloin oli, ettei pitkä nimeni mahdu kirjan kanteen!

Vitosluokkalaisille kirjailijavierailu ja 60 kirjaa oli mieluisa palkinto. Kirjat päätyivät ihan luokan omaan käyttöön.

− Järjestetään luokan perälle kirjahylly ja pannaan kirjat sinne jakoon. Luokalla on monta innokasta, joiden sormet syyhyävät kirjojen kimppuun ja jotka haluavat olla kirjastonhoitajia, opettaja Outi Erkkilä kertoi.

Musikaaliset vitoset

Pääsimme yllätyskonserttiin!

Vierailun päätteeksi Musikaaliset vitoset johdattivat meidät musiikkiluokkaan ja paljastivat meille yllätyksensä: luokka esitti meille Ultra Bran tutuksi tekemän Hauki-kappaleen! Osa luokan oppilaista lauloi, loput soittivat soittimia ja jotkut tanssivat.

Sekä Koululaisen toimitus että Katariina Romppainen olivat vaikuttuneita yllätysesityksestä. Kaikille jäi päivästä hyvä mieli. Kun olimme lähdössä koululta, Outi-ope kertoi, että Musikaaliset vitoset jatkavat taistelua hyvän luokkahengen puolesta.

− Aiomme edelleen taistella Reilu luokka -kilpailun pääpalkinnosta. Toivottavasti näemme loppubileissä!

Teksti ja kuvat: Marianne Simola

Kommentit

TOI ON MEIJÄN LUOKKA!!!!!!!!!!!!!
MÄ SOITIN HAUES SAKSOFONI!!!!!!!!!!!!!!
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
XDXDXDXDXD

Onnee vaan! Oli varmaa kivaa. Meilki oli ku Aki tuli…

Ihan varmana tanssi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ihan parasta ku Katariina ja koululaisheput 8D tuli meijän luokkaan <3 8D

no niin siis silleen niinku liikku mut ei vasinaisesti tanssinu, tai mä en ainakaan huomannu

Kyllä kuoro tanssi!!!!!!! Sitä paitti mua ei näy tossa kuvassa, vaik olin kouluss!!!!!

Meiän luokka jee!!!!!!!!!!! Mut harmi ku olin sillon pois enkä päässy juttuu mukaa mut eipä se haittaa saattii paaaaljon kirjoja!!!!!!!:DDDDDD

jee se on meiän luokka!!! mut eihän kukaan tanssinu Hauessa vaan laulettiin kaikki plus sitten tosiaan torvet, saksofoni ja poikkihuilut +kitara, basso ja rummut… ja tietenkin me solistit!!!:D p.s. lauloin sooloni surkeesti

Olinks eka jee. Mä tunnen tolta luokalta yhen (takarivissä poen vieres luulen)

Oma kommentti