Parsakaalilla voi tehdä iloisen yllätyksen – toinen osakilpailuvoitto meni Maskuun

Välillä koulussa saattaa olla tylsää, kun päivät vain seuraavat toisiaan. Silloin tarvitaan hyvän mielen yllätyksiä – ja parsakaalia.

Kurittulan koulun suunnitteleman parsakaaliyllätyksen voitti 2A-luokka. He saivat palkinnoksi keksejä.

Suunnitelkaa hyvän mielen yllätys koulullenne. Kyseessä voi olla tapahtuma tai muu tempaus, jolla voisitte piristää muuta koulua, kehotettiin Reilu luokka -kisan toisessa osakilpailussa. Ja minkälaisia yllätyksiä luokat olivatkaan suunnitelleet!

Saimme kymmeniä kisatöitä, joissa oli ilahdutettu muuta koulua tai kummiluokkia esimerkiksi liikuntahetkillä, lauluesityksillä tai piirustuspajoilla. Ainakin toimitus ilahtui yllätyksistä, toivottavasti myös kouluissa kisatyöt tuottivat hyvää mieltä!

Vipinää välituntiin

Toinen osakilpailu voitettiin tällä kertaa parsakaaliyllätyksellä. Maskulaisen Kurittulan koulun 5C nimittäin keksi tempauksen, joka sai koko kouluun vipinää.

– Lähdimme luokassa ehdottomaan asioita, joilla voisimme ilahduttaa muita koululaisia. Keräsimme ehdotukset taululle. Niilon idea oli, että piilotetaan jotain. Oiva sai idean, että piilotetaan parsakaali, sillä hän oli jo kuukausia hokenut sanaa “parsakaali” ja se on tarttunut moneen luokan poikaan, opettaja Mari Lemmetyinen kertoo yllätyksen taustoista.

– Tämä sai heti luokassa innostuneen vastaanoton. Kun äänestimme, mikä yllätys tehdään, parsakaalin piilotus sai murskavoiton.

Oppilaat kävivät piilottamassa koulun pihapuuhun parsakaalin. Sen jälkeen he kuuluttivat keskusradiossa, että nopeimmin parsakaalin löytänyt luokka saa palkinnon. Seuraavan välitunnin koittaessa koko koulu ryntäsi pihalle etsimään piilotettua yllätystä. Voiton vienyt luokka sai palkinnoksi keksejä.

Katso kisatyöstä video täältä.

Raati arvosti erityisesti sitä, että yllätys on helppo toteuttaa missä tahansa.

– Suosittelemme muitakin järjestämään yllätyksiä koululleen. Se toi hyvää mieltä sekä meille että todella monelle muulle meidän koulussamme, luokka sanoo.

Palkinnoksi Kurittulan koulun 5C saa Guinness World Records 2024 -kirjat (Otava) luokan jokaiselle oppilaalle. Ennätyksellisiä lukuhetkiä Maskuun!

 

Reilu luokka -kilpailun kolmannen osakilpailun kunniamaininnat

1. Käppärän koulun 3B Reilu luokka -yllätys

Porilaisen Käppärän koulun käytävillä on viime aikoina vakoiltu. 3B-luokan oppilaat nimittäin tarkkailivat muita luokkia muutaman viikon ajan. Tarkoituksena oli kerätä kehuttavia asioita. Sen jälkeen luokkalaiset yllättivät koko koulun kirjoittamalla kaikille luokille ja opettajilleen kehukirjeet. Mikä ihana hyvän mielen yllätys!

2. Kirkonmäen koulun 6A ja Reilu luokka -yllätys

Herkut ja lemmikit tuovat hyvää mieltä. Tämä tiedetään myös Kemissä, jossa Kirkonmäen koulun 6A järjesti rinnakkaisluokan kanssa buffetin ja eläinpäivän muiden koululaisten iloksi. Buffetin tuotoilla kerättiin rahaa luokkaretkeen, mutta luokkalaisten lemmikkejä sai käydä paijaamassa ihan ilmaiseksi.

3. Pirtin koulun 4D

Koulussa on istumista ihan tarpeeksi. Siksi välillä on hauska päästä juoksemaan, hyppimään ja heittämään. Kuopiolaisen Pirtin koulun 4D sai koko koulun liikkumaan järjestämällä välitunnilla yleisurheiluteemaisen liikuntayllätyksen. Tällaisen haluaisimme myös Koululaisen toimitukseen!

Juttu on julkaistu Koululainen 11/23 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti