Reilu luokka 2009: Palkinnot

Reilu luokka 2009 -kisaan osallistuvien luokkien kesken jaetaan palkinnoiksi huikeita luokkaretkiä!

Pääpalkinto on unelmapäivä Helsingissä.

Välipalkinnot ovat matka Vakoilumuseoon Tampereella, Tanssiteatteri Minimiin Kuopiossa ja Tähtisirkukseen Oulussa!

Vakoilumuseo Tampereella

Maailman ensimmäinen vakoilun erikoismuseo toimii Tampereella. Vakoilumuseo esittelee kansainvälisen vakoilun hirtoriaa ja nykypäivää. Tapaat huippuagentteja kaikkialta maailmasta ja tutustut heidän välineisiinsä ja menetelmiinsä. Osaa laitteista voit myös kokeilla. Ehkä haluat suorittaa 8-osaisen Agenttitestin, josta saat myös suosituskirjan kykyjäsi vastaavaan organisaatioon. Vai haluatko pistää jonkun ryhmästäsi valheenpaljastustestiin?

Tutustu Vakoilumuseoon täällä !

Vakoilumuseon Agentti

Tanssiteatteri Minimi – mikä juttu se on?

Nimensä mukaisesti tanssiteatteri on tanssin ja teatterin sekoitusta. Kiertueteatteri taas tarkoittaa sitä, että vaikka kotimme on Kuopiossa, kierrämme esiintymässä myös muualla. Yleisön ei aina tarvitse tulla teatteriin, vaan teatteri voi tulla yleisön luo.

Kiertueteatteri tarkoittaa myös sitä, että Minimin esiintyjät eivät esiinny ainoastaan teatterin lavalla. He voivat esiintyä myös parkkipaikalla, päiväkodissa, puistossa, koulun jumppasalissa tai vaikkapa uimahallissa! Minimi on jo 18 vuotta tehnyt esityksiä lapsille ja aikuisille. Minimin kotinäyttämö on Kuopion keskustassa talossa, jonka nimi on kotoisasti ”Sotku”.

Teatterin näyttämöllä nähdään yleensä vain esiintyjät, mutta valmis esitys vaatii joukon muitakin työntekijöitä. Valo- ja äänimies saa aikaan esitysten ukkosmyrskyt ja päivänpaisteen. Lavastaja suunnittelee esitykseen tarvittavat tapahtumapaikat: pihapiirin, peikkometsän, autiosaaren tai vaikka kuninkaanlinnan. Pukusuunnittelija suunnittelee vaatteet, kengät, korut ja peruukit. Koreografi keksii liikkeitä ja tansseja, jotka sopivat tarinan eri kohtiin. Ohjaaja pitää kaikki nämä asiat koossa ja ohjaa niistä valmiin esityksen. Teatteri tarvitsee myös tuottajan, joka huolehtii että hommat sujuvat ja yleisö osaa tulla katsomaan valmista esitystä.

Lue lisää Minimistä ja Minimin ohjelmistosta täältä !

 Minimin logo

Oulun Tähtisirkuksessa erilaisuus on valttia

Myös Klovni Stellana tunnetun Anna-Kaisa Järven johtama Oulun Tähtisirkus tarjoaa laadukasta sirkustaiteen opetusta lapsille, nuorille, aikuisille sekä kokonaisille perheille. Se on tällä hetkellä ainoa ammattimainen sirkus Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Sirkustaide on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, mikä näkyy myös Tähtisirkuksen kurssien kysynnässä –  halukkaita oppilaita on enemmän kuin oppilaspaikkoja ryhmissä. Tällä hetkellä koulussa on noin 130 innokasta sirkustelijaa, joiden ikähaarukka on niinkin laaja kuin 3–50-vuotta!

Tähtisirkuksella on 10 opettajaa, jotka ovat sirkustaiteen aktiivisia harrastajia ja erittäin motivoituneita opettamiseen sekä lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Opetuksen tarjoaminen myös kokonaisille perheille onkin saanut alkunsa juuri opettajien innostuksesta.

Oulun Tähtisirkus on vuosina 2003–2009 järjestänyt kiertävää sirkusopetusta oululaisilla kouluilla. Kiertävää sirkuskoulua on järjestetty myös erityisoppilaille hyvin kokemuksin. Koulun kautta sirkus tavoittaa kaikki lapset ja nuoret, ja sirkuksen värikäs ja monimuotoinen maailma vetää mukaansa myös vetäytyvät ja hiljaiset oppilaat. Toisaalta aktiivinen tekeminen rauhoittaa levottomammatkin  lapset ja nuoret. Myös maahanmuuttajat pääsevät mukaan, koska sirkusopetus ei perustu kielelliseen osaamiseen. Sirkuskoulun tärkeimpänä tavoitteena onkin saada jokainen oppilas löytämään oma yksilöllinen lahjakkuutensa sirkuksen monien temppujen ja taitojen joukosta. Kilpailuhenkisyys on sirkusmaailmasta kaukana.

Oulun Tähtisirkukseen voi tutustua täällä !

Eridanus julistekuva

Takaisin Reilu Luokka -sivulle tästä.

Kommentit

Oma kommentti