Supersankarit ovat kokoontuneet pyjamabileisiinsä päämajaan. Juhlat pääsevät alkamaan toden teolla, kun Kiusdoggekin saapuu paikalle. Bileet keskeytyvät pahemman kerran, kun pahisjengi Lentojäbät hyökkää Päämajaan. Lentojäbät ovat päättäneet kostaa Supersankareille, koska heitä ei kutsuttu bileisiin mukaan. Supersankarit ymmärtävät, että kaikki on otettava mukaan yhteiseen toimintaan. Pyjamabileet pääsevät jatkumaan sulassa sovussa. Cristin Hilarion eläinsarjakuva voitti Reilu luokka -kilpailun 3. tehtävän yksilösarjan.

Reilu luokka, 3. tehtävä: Erilaisuus on rikkautta!

Reilu luokka -kilpailun viimeisessä tehtävässä luotiin sarjakuvia. Viesti oli monissa tuotoksissa selvä: kaikki mukaan ja stop kiusaamiselle!

Reilu luokka -kisan kolmannessa tehtävässä luokkien oli määrä luoda oma sarjakuva, joka julistaa sanomaa ”Erilaisuus on rikkautta”. Voittajaksi valikoitui porvoolaisen Hamarin koulun 5. luokan sarjakuva Bailuilta.

Sarjakuvassa vietetään nimensä mukaisesti pyjamabileitä, ja juhliin osallistuu värikäs joukko erilaisia supersankareita.

Lentojäbät on kuitenkin jätetty kutsumatta. Onneksi riidat saadaan lopulta ratkottua ja kaikki ymmärtävät, että ketään ei sovi jättää ulkopuolelle.

Bailuilta-sarjakuva syntyi tiimityönä: viisi viiden oppilaan tiimiä suunnittelivat kukin oman supersankarinsa, joiden ympärille sarjakuvan tarina rakennettiin. Jokainen tiimi sai tehtäväkseen valmistaa yhden ruudun luokan sarjakuvaan.

Rajatorpan koulun viidennen luokan oppilaan Cristin Hilarion sympaattinen eläinsarjakuva voitti yksilösarjan palkinnon.

Palkinnoksi voittajaluokka sekä yksilösarjan voittaja saavat Juban Minerva: Sipulirengassuon vanki -sarjakuva-albumin.

Lue myös:

Tällaisia tavoitteita luokat keksivät tehtävässä 2

Tehtävässä 1 syntyi suuri joukko supersankareita

Redrama vierailee voittajaluokassa

Marraskuun aikana ratkeaa Reilu luokka -kisan voittaja. Päävoitosta ovat kisaamassa kaikki ne luokat, jotka ovat palauttaneet kaikki kolme tehtäväänsä Koululaisen toimitukseen määräaikaan mennessä. Kaikkein reiluin luokka saa kylään muusikko Redraman. Voittajaluokka esitellään 7.12. ilmestyvässä Koululaisessa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti