Reilu luokka 2020 -kilpailun voittajat haastoivat Paqpan peliin

Pelitubettaja Paqpa villitsi Reilu luokka 2020 -kisan voittaneen Teuvo Pakkalan koulun nelosluokkalaiset. Mutta kumpi jännittikään enemmän – ensimmäistä kertaa fanejaan tavannut Paqpa vai idolinsa kohdannut luokka?

Varo keltainen, varo! Pinkki on täällä! Oululaisen Teuvo Pakkalan alakoulun liikuntasalissa kaikuvat neuvot ja varoitukset, kun neljäsluokkalaiset uppoutuvat Among Us -peliin. Lisäjännitystä päivään tuo Vaasasta asti matkannut peliseura, Paqpanakin tunnettu pelitubettaja Beata Rodas, joka on totta kai haastettu mukaan Among Us -taistoon!

Teuvo Pakkalan koulun 4B-luokka sai ihailemansa Paqpan vieraakseen voitettuaan Koululaisen järjestämän Reilu luokka 2020 -kilpailun.

– On ihan mahtavaa saada Paqpa tänne ja vielä päästä pelaamaan hänen kanssaan, luokka iloitsee.

Vierailu on ainutlaatuinen ja jännittävä myös Paqpalle.

– Jos tämä lasketaan miitiksi, tämä on ensimmäinen fanimiittini ikinä, paljastaa Paqpa, jonka pelivideoita seuraa Youtubessa lähes 300 000 tilaajaa.

Yhteistyöllä voittoon

On osittain Seela Kaarlelan ja Emmiina Leppäluodon ansiota, että Paqpa on tänään Oulussa. Tytöt bongasivat lehdestä ilmoituksen kilpailun käynnistymisestä ja päättivät ehdottaa opettajalleen Maiju Kovaselle osallistumista.

– Meidän luokkamme on reilu, joten ajattelin, että voisimme pärjätä kisassa, Seela kertoo.

– Luokassamme ei ole kiusaamista ja kaikki tulevat toimeen keskenään, Emmiina vahvistaa.

Vaikka idea kisaan osallistumisesta tuli Seelalta ja Emmiinalta, luokan kaikki oppilaat ahersivat tehtävien parissa yhdessä.

– Tehtävät osoittivat, että olemme luokkana hitsautuneet hyvin yhteen, Hertta Mylly kehuu.

– Kehitimme toistemme ideoita ja teimme kompromisseja.

Onnenkyyneleitä ja riemua

Tuomariston eli Koululaisen toimituksen näkökulmasta 4B-luokka suoritti vakuuttavasti kaikki kolme tehtävää. Ensimmäisestä tehtävästä irronnut kunniamaininta ja kolmannesta tehtävästä tullut voitto siivittivät luokan koko kilpailun voittajaksi. Tuomaristoon teki vaikutuksen luokan hyvä yhteishenki sekä rento ja hauska ote, joka välittyi kilpailutöistä.

Oppilaat olivat tekemässä yhteiskuntaopin koetta, kun Maiju luki sähköpostista, että hänen luokkansa on vuoden reiluin luokka.

– Myhäilin siinä itsekseni, ja oli vaikeaa olla hiljaa ja paljastamatta tietoa oppilaille kesken kokeen, Maiju kertoo.

Kun hän iltapäivällä kokeen ja ruokailun jälkeen vihdoin paljasti asian oppilailleen, riemu luokassa repesi huudahduksiksi ja jopa onnenkyyneleiksi asti.

– Minua hymyilytti niin paljon, että luulin, etteivät kasvoni kestä sitä, Hertta muistelee.

– Tehtävien tekeminen oli jo niin mukavaa, että meitä ei olisi haitannut, vaikka emme olisi voittaneetkaan, Luka Ståhlberg sanoo.

Helpolla voitto ei irronnut, sillä kilpailun taso oli kova.

– Muut kisaan osallistuneet luokat antoivat meille hyvän vastuksen. Kun näimme muiden palkittujen töitä, ajattelimme, että heidän työnsä ovat todella hienoja ja että niihin on panostettu, Luka kehuu.

 

Luokallinen faneja

Kilpailun pääpalkinto oli oppilaiden mieleen, sillä Paqpan videot pyörivät heidän näytöillään usein.

– Paqpa tekee kaksi videota päivässä, joten minua kiinnostaa tietää, onko rankkaa olla tubettaja. Ja onkohan se erityisen stressaavaa silloin, kun on paljon muutakin tekemistä, Luka pohtii.

Myös Paqpan yksityiselämä kiinnostaa oppilaita, sillä videoillaan hän keskittyy pääasiassa peleistä puhumiseen.

– Haluaisin tietää, onko hänellä esimerkiksi sisaruksia. En tiedä hänestä ihmisenä kovin paljoa, Hertta kertoo.

Paqpa pääseekin vastaamaan oppilaiden kysymystulvaan heti saavuttuaan ja luovutettuaan luokalle kunniakirjan. Vastaustuokion aikana selviää, että tubettajan elämä on ajoittain rankkaa ja että Paqpalla on sekä isosisko että isoveli.

– Entä tykkäätkö sinä wasabinmakuisista sipseistä? Hertta kysyy.

– Ne ovat hyviä silloin, kun wasabi ei osu suoraan kieleen, Paqpa vastaa.

Kun Paqpa on vastannut kysymyksiin, poseerannut yhteiskuvissa ja kirjoittanut kymmeniä nimikirjoituksia, on aika kaivaa kännykät esille odotettua Among Us -pelihetkeä varten. Jotta peli pysyy jännittävänä, Paqpa ei voi selostaa peliään siten kuin videota kuvatessaan tekisi.

– Paqpa vaikuttaa livenä samanlaiselta kuin videoillaankin, vaikka onkin hassua, kun hän ei nyt selosta peliään, Seela vertaa.

Elämän paras päivä

Vierailun päätteeksi oppilaat pääsevät testaamaan opettajan laatimassa tietovisassa, kuinka hyvin he tuntevan Paqpan. Selviää, että enemmistö luokasta tietää Youtuben olevan Paqpan lempparisovellus. Kysymys lempiväristä puolestaan osoittautuu vaikeimmaksi – vain kaksi tietää tai arvaa, että Paqpaa miellyttää eniten sininen.

Kun kello lyö kaksi, on aika hyvästellä vieras ja suunnata viikonlopun viettoon.

– Tämä on ollut elämäni paras päivä, Olivia Fyrstén tiivistää.

Myös Paqpa nautti luokan tapaamisesta.

– Oli ihanaa käydä täällä ja nähdä, miten innoissaan oppilaat olivat, hän iloitsee.

– Tämä meni niin hyvin, että ehkä uskallan tulevaisuudessa myös muihin fanitapaamisiin!

Juttu on julkaistu Koululaisessa 1/2021.

Reilu luokka -kisa

Koululainen järjesti Reilu luokka -kilpailun 13. kertaa. Tämänkertainen kilpailu käynnistyi elokuussa 2020, ja sen teemana oli Reilu peli. Kilpailussa oli kolme osatehtävää, joiden parhaat työt palkittiin. Reiluimman luokan titteli annettiin luokalle, joka suoriutui hienosti kaikista kolmesta tehtävästä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti