Reilu luokka -kisan kolmannessa osakilpailussa luotiin värityskuvia

Reilu luokka -kisan viimeisessä osakilpailussa luotiin värityskuvia. Luokkien kisatöissä tehtävänantoa oli tulkittu kekseliäillä tavoilla.

Reilu luokka värityskuva, jossa teksti 4D ja ympärillä kaikenlaisia kuvituksia ja tekstejä.

Millainen olisi värityskuva, joka kertoisi juuri teidän luokastanne? Tätä pohdittiin Reilu luokka -kisan viimeisessä osakilpailussa. Saimme lukuisia kisatöitä, ja parhaan valitseminen oli jälleen kerran hirmuisen hankalaa. Tuomaristo arvosti kisatöissä erityisesti yhdessä tekemistä ja sitä, että reiluus näkyy valmiissa värityskuvassa. Tällä kertaa voitto meni kuopiolaisen Pirtin koulun 4D-luokalle, jonka värityskuva täytti alun perin koko luokan taulun. Lopulta kuva skannattiin ja siitä tehtiin paperille mahtuva värityskuva, jota luokkalaiset pääsivät värittämään.

Raati kiitti erityisesti sitä, kuinka kaikkien luokan oppilaiden kädenjälki näkyy lopullisessa työssä ja kuinka kannustava sanoma työssä on.

Pirtin koulun oppilaat saivat tietää voitostaan vain puoli tuntia ennen koulu-uintiin lähtemistä.

– Meidän mielestämme kolmannen osakilpailun voittaminen tuntui huikealta ja juhlimme voittoa koko loppupäivän, oppilaat kertoivat.

– Kisatyön tekeminen oli kivaa ja hyvin erilaista, mihin olimme tottuneet. Pidimme siitä, että sai piirtää mitä tahansa, mistä itse tykkää tai mikä kertoo meistä. Oli myös mielenkiintoista nähdä, mitä kukin halusi piirtää.

Palkinnoksi 4D:n oppilaat saavat liput SuperParkiin. Toivottavasti siellä oppilaat pääsevät puuhaamaan lempiasioitaan, joita näkyy myös voitokkaassa kisatyössä. Paljon onnea voittajille!

Reilu luokka -värityskuva: kunniamaininnat

Reilu luokka värityskuva, oppilaat makaavat värikkäillä vilteillä värikkäissä vaatteissa.

Käppärän koulun 3B

Mitä luokkalaiset olisivat ilman värejä? Tätä pohditaan porilaisen Käppärän koulun tunteellisessa kisatyössä. Videon alussa 3B:n oppilaat ovat kaikki valkoisissa vaatteissa ja makaavat valkoisella alustalla. Videon lopussa luokan oppilaat ovat saaneet värit. Mikä ihana kasvukertomus!

Kurittulan koulun 5C

Iloisessa värityskuvassa maskulaisen Kurittulan koulun 5C-luokan oppilaat ovat piirtäneet oman alter egonsa. Pulpettien päällä hyörii niin lohikäärmeitä, pitsapaloja kuin outoja örkkejäkin. Luokan on tarkoitus tulostaa värityskuva myös kaikille koulun oppilaille, mikä on hauska idea!

Nummelan koulun 5D

Tylsä ja harmaa välitunti, jossa kaikki puuhaavat omiaan, vai sittenkin areenavälkkä, jossa luokan eri värit pääsevät loistamaan? Vihtiläisen Nummelan koulun 5D:n värityskuva on video, joka kertoo yhden hauskan välitunnin tarinan. Tuomaristo arvosti kisatyön nokkeluutta ja sitä, kuinka myös videon väriasetuksilla voi ilmentää iloa ja yhteenkuuluvuutta.

Juttu on julkaistu Koululainen 12/23 -lehdessä.

Kiitokset kaikille!

Reilu luokka 2023 -kilpailu on nyt päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille ympäri Suomen. Saimme toinen toistaan hienompia kisatöitä, joissa luokkia ja kouluja muutettiin taas vähän reilummaksi paikaksi kaikille oppilaille ja opettajille. Kisaan osallistui kymmeniä luokkia, emmekä valitettavasti pysty julkaisemaan kaikkia kisatöitä. Koko kilpailun voittajaluokka on nyt valittu ja oppilaille on kerrottu ilouutiset. Voittaja paljastetaan Koululaisen seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 10.1.2024.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti