Reilu luokka kisan kolmannessa tehtävä oltiin juhlahumussa

Koululaiset järjestivät kilvan syntymäpäiviä 100-vuotiaalle Suomelle. Tyylit vaihtelivat hienostuneista linnanjuhlista rentoihin metsäkekkereihin.

Reilu luokka -kisamme kolmas eli viimeinen tehtävä on ratkennut. Tehtävänä oli järjestää Suomelle satavuotissynttärit. Tuotoksista päätellen luokilla on ollut hauskaa, sillä monissa juhlissa pöydät notkuivat herkkuja, laulu raikui ja tarjolla oli monenlaista mukavaa ohjelmaa. ”Maamme-laulu” ja ”Paljon onnea vaan” kuultiin moneen kertaan. Monet luokat olivat kutsuneet kylään esimerkiksi isovanhempiaan, toisia luokkia tai eskarilaisia. Vieraina oli myös eläimiä ja Suomen merkkihenkilöitä Antti Tuiskusta Tove Janssoniin.

Voittajan valinta oli vaikeaa, koska hyvien töiden määrä yllätti. Tuomaristo valitsi suosikikseen Meriporin yhtenäiskoulun kolmosluokan videon, jolla vietetään arvokkaita ja hyvin suunniteltuja linnanjuhlia sivistyneessä hengessä. Vieraat ovat pukeutuneet juhlaleninkeihin ja pukuihin, ja juhlissa muun muassa tanssitaan paritansseja, keskustellaan reiluudesta ja suomalaisuudesta sekä fanitetaan Antti Tuiskua. Huolelliset järjestelyt näkyvät lopputuloksessa kattausta ja koristelua myöten.

Palkinnoksi nämä porilaiset kolmoset pääsevät yhdessä katsomaan Paddington 2 -elokuvaa. Poppoo sai kunniamaininnan myös ensimmäisestä tehtävästä. Onnittelut upeasta suorituksesta!

Kivoja yksityiskohtia

Kunniamainintoja jaettiin neljä: Kotkaan, Vantaalle, Vaasaan ja Poriin.

Kotkalaisen Metsolan koulun 4 A lähetti toimitukseen valokuvakollaasin, jossa seikkailee tunnettuja suomalaisia kuten Muumipappa, Uuno Turhapuro ja mielensäpahoittaja. Rennon oloisissa juhlissa leikittiin ulkoleikkejä ja herkuteltiin leffaa katsellen. Työ on otsikoitu ”Paras päivä ikinä”, ja se on kuvien perusteella helppo uskoa.

4 A Veromäen koulusta Vantaalta osallistui Powerpoint-esityksellä. Luokan idea askarrella jokaiselle juhlijalle kunniamerkki ilahdutti tuomaristoa kovasti. Kunniamerkkeihin kirjoitettiin luokkalaisten vahvuuksia. Suomi-tietovisan ja muun ohjelman lomassa koristeltiin myös omat Suomi-piparkakut.

Suomea voi juhlia myös ulkona luonnon keskellä, kuten oli tehnyt muutaman muun luokan tavoin vaasalainen Huutoniemen koulu 3 J -luokka. Lähimetsä koristeltiin juhlia varten sinivalkoisin viirein, ja ohjelmistoon kuului esityksiä metsän eläimistä, runoja Suomen väreistä ja revontulista, lauluja ja puheita. Eväätkin, muun muassa ruisleipää ja Fazerin sinistä, nautittiin ulkoilmassa. Metsän antimista syntyi myös kaunis Suomen kartalta näyttävä taideteos.

Kaikki mukaan!

Poriin menee leffapalkinnon lisäksi myös kunniamaininta. Käppärän koulun 3 C:n videolla ei juhlita pelkästään 100-vuotiasta Suomea, vaan myös omaa luokkaa. Oppilaat iloitsevat siitä, kuinka hauskaa Reilu luokka -kilpailuun osallistuminen on ollut. Luokassa on aina ollut hyvä yhteishenki, mutta viimeistään nyt he ovat hitsautuneet yhteen.

– Me tykätään ottaa kaikki mukaan, koska tulee tosi kivaa, kun on paljon ihmisiä mukana.

Juhliin Käppärän koululaiset ovat kutsuneet myös isovanhempansa, jotka pääsevät seuraamaan lauluesityksiä, sketsejä sekä osallistumaan tietovisaan ja yhteislauluihin. Tuomaristo pani merkille myös kauniit koristelut ja suussa sulavan näköiset herkut. Isovanhemmat näkivät myös ensimmäiseen tehtävään tehdyn tunnaribiisin.

Myös moni muu luokka ansaitsisi tulla mainituksi, niin hienoja juhlia osallistujat olivat suunnitelleet ja järjestelleet. Töiden perusteella Reilu luokka -kisasta on tykätty ympäri Suomea.

Nyt jännitetään enää päävoittajan valintaa! Minne Antti Tuisku matkaa moikkaamaan voittajia?

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti