Reilu päivä Helsingissä

Salaperäiset säteet valittiin Suomen reiluimmaksi luokaksi. Palkinnoksi he saivat viettää reilun päivän Helsingissä. Tällainen päivä oli luokkalaisten silmin!

Parhaat muistot

– Oli mukavaa laulaa Kuningasidean kanssa.

– Oli kivaa, kun Kuningasidea lauloi meille ”Enemmän duoo kuin sooloo”.

– Oli kivaa matkustaa hienossa bussissa. Ruoka oli hyvää ja täyttävää.

– Ahtauduimme kuplavolkkariin museossa.

Sara, Rasmus ja Toni

Kiinnostavaa oli museossa oleva Vintti, koska siellä oli kaikkea tehtävää. Kiinnostavaa oli myös kun Kuningasidea esitti vain meille ”Enemmän duoo kuin sooloo” livenä. Chicosissa oli todella hyvää ruokaa.

Ellen ja Daniel

Me mentiin museoon ja meillä oli opas, joka näytti paikkoja. Opas vei meidät savupirttiin.

Viivi, Onni N. ja Onni V.

Oltiin kansallismuseossa, nähtiin vanha savupirtti ja katsottiin kansallissodan nukkeja. Menimme vinttiin, leikimme siellä.

Eemeli, Viljami ja Moona

1. Oli kiva kuunnella kun Kuningasidea lauloi meille.

2. Oli kiva katsoa museon näyttelyitä.

3. Oli mukava istua kavereiden kanssa bussissa.

4. Kun kävimme syömässä, ruoka oli hyvää.

5. Oli mukavaa, kun saimme jätskiä jälkiruuaksi.

6. Mukavaa oli myös se, kun saimme ihan uudet Kuningasidean levyt.

Aaro ja Jenna

Ellenin päiväkirja

Minä heräsin kello 6.11, koska äiti patisteli minut hereille. Koitin vängätä vastaan, mutta äiti sai minut suostutelluksi ylös. Äiti ja Ilona lähtivät puolelta ja minä jäin kotiin. Lähdin mummille 45 minuutin päästä siitä, kun äiti ja Ilona lähtivät. Mummi vei minut kouluun.

Kun tulin kouluun, Sara ja Moona ottivat minut lämpimin terveisin vastaan. Viivi, Pinja ja Jenna olivat viimeiset oppilaat. Tuula käski, että meidän kaikkien pitää pakkautua bussiin. Se ei ollut mikä tahansa bussi, vaan se oli VIP-bussi. Minun suuni loksahti auki. Kaikki tytöt ryntäsivät bussiin. Minä, Viivi, Moona ja Pinja menimme taakse. Me suostuteltiin Pinja soittamaan musaa sen puhelimesta. Kun Pinja oli soittanut 2-3 laulua, laittoi Pinja puhelimensa kiinni. Meitä harmitti se, mutta yhtäkkiä sain idean: ”Ellen, pelaa DS:llä”. Tottelin käskyä.

Kun tulimme Helsinkiin, menimme Kansallismuseoon. Minä olin innosta tärisevä, kun tutustuimme Reilu luokka-kilpailun pitäjiin. Myös tärisin, kun näin kattomaalaukset ja savupirtin, koska oli vaikea kuvitella, että päre oli melkein kuin kynttilä. Jatkoimme kierrosta: kun kierros oli loppu, menimme VINTILLE. Se oli lapsille tarkoitettu leikkipaikka. Jakauduimme 5 ryhmään. Jokainen ryhmä lähetettiin eri tehtäviin. Minun ryhmääni kuului Viivi, Pinja ja Moona. Meidän tehtävämme oli olla vanhan ajan tehdastyöläisiä.

Kun oli aika mennä syömään me menimme Chico’s -nimiseen ravintolaan. Tilasin herkulliselta kuulostavan lihapulla-aterian, joka oli yhtä maukas kuin kuvitelmissani. Kun olimme syöneet, tarjoilija tuli kysymään jätskeistä. Otin vanilja-toffee-annoksen. Se maistui suussasulavalta.

Kun olimme syöneet jätskit, niin lähdimme Kuningasidean studiolle. Se kuulosti huippukivalta. Kun nousimme bussista, niin siellä odotti kaksi Kuningasidean laulajaa. He veivät meidät salaperäiseen huoneeseen. Minua alkoi jänistää. Yhtäkkiä he painoivat nappulaa ja huone alkoi liikkua: se olikin hissi. Me menimme heidän äänitysstudiolleen. He lauloivat meille ”Enemmän duoo kuin sooloo”. Lopuksi he jakoivat uudet levyt kaikille. Säteilin ilosta. Mutta tuli aika lähteä Auraan.

Ellen

Eemelin päiväkirja: Palkintomatkalla Helsingissä

Minä ja meidän luokka olimme voittaneet yhden Reilu luokka -kilpailun, Pääpalkinto oli Reilu päivä Helsingissä. Ja me voitettiin se pääpalkinto.

Jouduimme heräämään klo 7.05. Mutta se oli sen arvoista. Pääsimme Grandell VIP -bussiin. Se oli hieno bussi, etenkin takaosa. Kyllä etuosakin oli aika hieno. Me menimme bussiin juttelemaan ja silloin bussi lähti liikkeelle. Me kaikki iloitsimme.

Bussi oli ajanut jo 2 tuntia. Silloin olimme Helsingissä Kansallismuseossa. Näimme vanhoja esineitä.

Kun olimme katsoneet esineitä, niin lähdimme kohti Kuningasidean studiota. Tapasimme heti 2 bändiläistä ja heidän nimet olivat Väinö ja Pauli. Olin tosi innoissani. Sen jälkeen menimme studioon. Sitten me äänitimme laulun: ”Me ei tarvita sun talousoppiis. Euro taskuun niin orja oon. Kaikki tietää rikkaat, köyhiä nokkii. Ope kerro meille, mitä elämä on, hei! Ope kerro, mitä se on!
Orja oon vain, jos se paha raha ratkaisee. Orja oon vain jos se paha raha ratkaisee.”

Kun me oltiin laulettu, he rupesivat laulamaan ”Enemmän duoo kuin sooloo”. Kun he olivat laulaneet meille, niin saatiin niiden levyt. Jee!

Eemeli

Kommentit

Oma kommentti