Tehtävät 2016

1. tehtävä: Luokan oma sarjakuvasankari

Millainen on teidän luokkanne oma sarjakuvasankari? Onko hän supervoimilla höystetty pelastaja vai akuankkamainen tumpelo, joka voittaa sympatiat puolelleen juuri tunarointinsa takia? Mitä hän tavoittelee? Ketkä ovat hänen puolellaan, ja onko hänellä vihollisia?

Luokaa oma yhteinen sarjakuvasankarinne, jonka seikkailuista haluaisitte lukea lisää. Sankareita voi olla myös useita, mikäli teette tehtävän esimerkiksi ryhmissä. Etsikää teille luonteva ja mieluinen tapa esitellä sankari. Se voi olla yhtä lailla maalaus, video kuin lehtijuttukin. Valinta on teidän ja rajana vain luovuutenne.

Lähettäkää valmis työ tai esimerkiksi valokuva siitä Koululaisen toimitukseen. Ensimmäinen välipalkinto jaetaan yhdelle niistä luokista, joiden työ on perillä toimituksessa viimeistään keskiviikkona 14.9.

Palkinto: Stadiumin jalkapallot koko luokalle.

2. tehtävä: Meidän luokan tavoite

Valitkaa luokalle yhteinen päämäärä. Etsikää yhteinen unelma, jonka haluatte saavuttaa joukkona seuraaviin kevätjuhliin mennessä. Miksi valitsitte juuri tämän tavoitteen? Miettikää myös keinoja, joilla tavoitteen voi saavuttaa. Pohtikaa myös, miten tulette muistaneeksi yhteisen tavoitteenne pitkin vuotta. Tehkää tavoitteesta huoneentaulu luokkaanne tai julistakaa sitä jollakin muulla teille sopivalla tavalla.

Lähettäkää valmis työ tai esimerkiksi valokuva siitä Koululaisen toimitukseen. Toinen välipalkinto jaetaan yhdelle niistä luokista, joiden työ on perillä toimituksessa viimeistään keskiviikkona 5.10.

Palkinto: Leffaliput Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -näytökseen koko luokalle

3. tehtävä: Luokan oma sarjakuva

Erilaisuus on rikkautta! Tuokaa tämä havainto sarjakuvaan, jonka voitte toteuttaa aivan kuten haluatte. Onko teidän sarjakuvanne piirretty, valokuvattu vai kollaasi? Voiko sarjakuva olla video? Suunnitelkaa sarjakuva yhdessä ja miettikää jo etukäteen, miten jokainen oppilas pääsee osallistumaan ja toteuttamaan sarjakuvaa hänelle sopivalla tavalla.

Lähettäkää valmis työ tai esimerkiksi valokuva siitä Koululaisen toimitukseen. Kolmas välipalkinto jaetaan yhdelle niistä luokista, joiden työ on perillä toimituksessa viimeistään perjantaina 28.10.

Palkinto: Paketti Juban sarjakuva-albumeita Minerva – Sipulirengassuon vanki.

Tehtävien palautus

Tehtävät voi palauttaa parhaaksi katsomassaan muodossa, ja palautus voi sisältää linkkejä aineistoon.

Valmiit tehtävät lähetetään Koululaisen toimitukseen postitse tai sähköpostitse tehtäväkohtaisen aikataulun mukaisesti.
Postitse osoitteeseen: Koululainen, Reilu luokka 2015, 00015 Otavamedia
Sähköpostitse osoitteeseen: reiluluokka@otavamedia.fi.

Aikakausmedian Sarjiskone osoitteessa sarjiskone.fi/reiluluokka on kilpailijoiden käytettävissä, ja valmiin työn voi halutessaan palauttaa Sarjiskoneen kautta. Luokaa ensin tunnus ja tallentakaa sarjakuva sitten koneeseen. Toimittakaa Koululaisen toimitukselle linkki sarjakuvaan. Ohjeita Sarjiskoneen käyttöön löydät Sarjiskoneen sivuilta.

Muistakaa liittää mukaan yhteystietonne!

Kysyttävää?

Ota yhteyttä: reiluluokka@otavamedia.fi

 

Kommentit

Oma kommentti