Reilu luokka -kisa alkoi räppitulvalla, voitto Kokkolaan

Kisan ensimmäiseen tehtävään tulvi hyvän meiningin musaa. Kisan voitti kokkolalainen kolmosluokka.

Koululainen etsii taas Suomen reiluinta luokkaa! Päävoittajaksi suoriutuu poppoo, joka on tehnyt kolme innostavaa tehtäväämme kaikkein ansiokkaimmin. Jokaisessa osatehtävässäkin valitaan voittaja, ja ensimmäinen tehtävä on nyt ratkennut.

Siinä pyysimme luokkia esittäytymään oman tunnarin eli tunnussävelmän avulla. Tunnarin ei välttämättä tarvitse olla musiikkia, vaan kaikki ilmaisut, jotka tiivistivät luokasta jotain olennaista, hyväksyttiin mukaan kilpailuun. Erilaisten videoiden ja äänitteiden lisäksi toimitukseen tulikin paljon laulun sanoja ja seinätaidetta.

Lehden toimituksesta koostuva tuomaristo arvosti voittajaa valitessaan ytimekkyyttä, omalaatuisuutta ja yhdessä tekemisen fiilistä.

Meidän luokan voima

Voittajaksi valittiin Halkokarin koulun 4 A -luokan musiikkivideo. Kokkolalaisen luokan tunnarin ydinsanoma on selkeä: ”Tsemppaus, kunnioitus, yhteistyö on meidän luokan voima!” Tunnari muistuttaa yhteisistä arvoista ja kannustaa reiluun meininkiin jatkossakin.

Lisäksi luokka oli tuonut videoon Suomi 100 -juhlavuoden juhlahumua sekä ilmapalloin että sanoituksen kautta.

Kunniamainintoja

Tuomaristo halusi jakaa myös neljä kunniamainintaa. Harjulan koulun 2 A Klaukkalasta oli tavoittanut tunnarin idean hienosti yksinkertaisessa musiikkivideossaan. Kertosäe ”Meidän luokassa on kiva olla, siellä on kiusaus nolla” jää helposti kuulijan korvamadoksi.

Meriporin yhtenäiskoulun 3 A:n ja 3 B:n musiikillisessa lavashow’ssa on rytmikästä stomp-henkeä, ja Meripori-sanan kirjaimista rakentuu toivottua omakehua: mahtava, energinen, reipas, iloinen, paras, osaava, reilu, ihana! Meriporin kolmosten koulu sijaitsee Porissa.

Kummun koulu 3 B Outokummusta lähetti räppiäänitteensä kylkiäisiksi melkein puolitoista metriä leveän Suomen lipun, jossa on heidän räppinsä sanat, karhu ja kaikkien luokkalaisten kädenjäljet.

Reilu luokka -kisan osallistujatyö lippu

Loimaan keskuskoulun 3 A ilahdutti tuomaristoa iloisella kasvokollaasilla, jossa kaikki oppilaat ovat kerääntyneet yhteisten hyvien tavoitteiden ympärille.

Reilu luokka -kisan osallistujatyö kasvoja sydämessä

Yksilösarjassa emme jakaneet ensimmäistä palkintoa, koska kilpailutyöt eivät täyttäneet vaatimuksia.

Monta sataa salamaa

Ensimmäiseen tehtävään osallistui noin kahdeksankymmentä luokkaa ympäri Suomen. Nelosluokkalaiset olivat ahkerimpia osallistujia.

Kilpailutöissä rap-biisi oli tyypillisin toteutustapa, ja etenkin ”Sata salamaa” -kappaletta oli versioitu moneen otteeseen.

Töistä välittyi iloinen yhdessä tekemisen meininki. Kiitos osallistumisesta! Onnea sekä voittajalle että kunniamaininnan saaneille luokille!

Vielä ehtii mukaan!

Toisen tehtävän palautusaika on umpeutunut. Kolmannen tehtävän palautuspäivä on 19.10., ja siihen odotamme raportteja teidän luokkanne järjestämistä Suomen 100-vuotissynttäreistä. Lue lisää: www.koululainen.fi/reiluluokka2017

Kommentit

Oma kommentti