Vuoden 2008 Reilun luokan kuulumisia

Koululaisen Reilu luokka -kisan voitti joulukuussa Hyökännummen koulun 4. luokka. He saivat palkinnoksi mm. liput Huimalaan.

Reilun luokan opettaja kirjoittaa kokemuksesta näin:

Huimala oli nasta paikka, menin pää kolmantena jalkana siellä odottaen, että hetkenä minä hyvänsä järjestysmiehet tulevat vähän rajottamaan sitä juoksemista. Olin läpimärkä hiestä retken jälkeen, aivan kuten oppilaanikin. Oltiin hippaa labyrintissä, pojat sai laukoa päin kun olin niille maalivahtina ja opin pomppimaan trampoliinilla istualtaan – juu en mitään voltteja vielä uskaltanut kokeilla.

Vitosluokan ope tarkisti asiallisesti kokeita kahviossa…;) Aamulla kävimme vitosten kanssa myös Sealifessa, missä mietimme jätteiden lajittelua jms. joten retkipäivä oli kerrassaan napakymppi.

Pieniä jäniksiä

Hiihtokisoissa helmikuussa pojat löysivät kaksi kämmenenkokoista jäniksen poikasta, toisen jäätyneenä (kuolleena) pieneen lätäkköön ja toisen pomppimassa ympäriinsä. Siinäpä sitten pohdittiin, mitähän sellaiselle tulikaan tehdä. Saimme siis muistella syksyn Reilu luokka – tehtävää käytännössä, kyyneleet silmissä.

Toinen jänis peitettiin lumeen ja siunattiin sitä vähän. Toinen meinattiin viedä kouluun laatikkoon että se vähän vahvistuisi, mutta sitten jätettiin se pellolle, koska jänisemo käy vain imettämässä poikasiaan eikä hengaile niitten ympärillä koko ajan. Luotettiin, että luonto hoitaa – tai pöllö.

Kommentit

Oma kommentti