Epäonnea ja eksoottisia makuja

Ruokaan tai leivonnaiseen lipsahtanut väärä mauste on usein ikävä yllätys, mutta joskus vahingon kautta voi löytää myös uuden makuyhdistelmän. Ruokalan lattialle lätsähtävästä tarjottimesta puolestaan on vaikea keksiä hyviä puolia. Mokia sattuu kuitenkin kaikille, ja Koululaisen lukijat kertovat omista ruokamokauksistaan.

Väärä mauste

Olin syömässä kananmunaa mummoni luona. Pöydällä oli astia, jossa luulin olevan suolaa. Ripottelin sitä sitten kananmunan päälle ja maistoin lusikallisen. Maku oli tietenkin erikoinen, koska astiassa olikin sokeria.

Pitsalla

Olin parhaan ystäväni kanssa pitseriassa. Kaverini alkoi naurattaa minua ja join samalla kokista. Yhtäkkiä purskautin kokikset suustani, jonkun naisen päälle.

Annokset putosivat

Kerran minä ja kaverini olimme menossa syömään koulussamme. Ruokalassa on linjasto, jota pitkin ruokaa kuljetetaan, kun sitä otetaan. Tönäisin kaverini tarjottimen alas, ja kaikki ruoat menivät opettajani jalkoihin.

Outo maku

Jouluna oli riisipuuroa. Laitoin siihen kanelia. Ihmettelin, miksi puuro maistui oudolta. Olinkin laittanut kanelin sijasta ranskanperunamaustetta.

Epäonnea

Olin kouluruokailussa ottamassa haarukkaa korista, kun se tarttui kiinni ja kaikki haarukat ja veitset lensivät lattialle. Opettaja sanoi vain: ”Rauhoituhan nyt!” Tämän jälkeen lautaseltani lensi vielä peruna lattialle ja kaadoin maidot pöydälle.

Suolaiset mokkapalat

Leivoin kerran mokkapaloja synttäreilleni. Taikinan teko sujui mielestäni hyvin. Juhlissani yksi lapsi maistoi mokkapaloja ja sylkäisi kaiken heti lautaselleen, sillä olin laittanut sokerin sijasta suolaa. Eikä siinä vielä kaikki. Kun olin viemässä mokkapaloja pois, kaaduin, koska lattialla oli mokkapalan murusia. Kiva oli sitten siivota lattiaa kesken juhlien.

Onnistunut sekoitus

Olin kotona aamupalalla ja minun piti ottaa kaakaota. Otin vahingossa kahvijauhetta ja laitoin sitä maitooni. Pistin sen sitten mikroon ja maistoin. Ihmettelin, miksi se maistui niin oudolta, kunnes huomasin kahvipurkin pöydällä. Sitten tajusin koko asian. Join vain ”maitokahvini” rauhassa ja loppujen lopuksi se oli ihan hyvää!

Puurot nenässä

Kerran koulussa oli puuroa ja rupesin syömään sitä. Hetken päästä kaverini alkoi naurattaa minua. Rupesin nauramaan ihan hirveästi niin, että puuroa tuli nenästäni ulos. Se oli tosi noloa, kun puoli koulua näki sen.

Lasit vaihtuivat

Olimme syömässä ravintolassa. Vastapäätäni istuvan tyypin ja minun lasit olivat vierekkäin. Vahingossa join hänen lasistaan. Arvatkaa, oliko noloa.

Kiireen syytä

Meille oli tulossa vieraita ja minun piti täyttää sokeriastia. Oli aika kiire, joten en edes katsonut, mitä kaadoin astiaan. Ajattelin, että sokeria on vain tuossa valkoisessa pussissa. Sitten kun olin kaatanut kipon täyteen, huomasin että olinkin laittanut siihen talkkunaa enkä sokeria. Onneksi kukaan ei nähnyt.

Kohtalokas törmäys

Olin toisella luokalla koulun ruokalassa. Olin juuri saanut otettua ruoat ja kävelemässä paikalleni, kun opettajani ja minä törmäsimme toisiimme. Pudotin siinä samalla tarjottimen lattialle, ja tietysti kaikki ruoat levisivät ympäriinsä. Kaikki kääntyivät katsomaan. Oli noloa siivota ruoat kaikkien tuijottaessa.

Veitsi kupissa

Olin syömässä iltapalaa äitini kaverin kanssa. Aloin voidella leipää. Sekosin yhtäkkiä ja laitoin voiveitsen äidin kaverin teekuppiin. Kun aloin syödä, huomasin mitä olin tehnyt.

Ruoalla ei leikitä

Kerran sain ruoaksi vihanneksia ja minä vihaan niitä. Silloin sain idean heittää niitä vähän pöydän alle. Mutta sitten vanhempani huomasivat sen, ja sain hirvittävän rangaistuksen.

Erilainen lopputulos

Halusin tehdä vanhemmilleni nopeat leivokset. Sekoittelin summassa aineksia ja laitoin taikinan mikroon. Lopputulos ei ollut syötävä, vaan yllättäen uusi tapa valmistaa pyyhekumeja.

Vauhdikas tarjoilu

Meillä oli vieraita, ja minä tarjoilin heille ruokaa. Kun olin tuomassa kakkua pöytään, kompastuin ja koko kakku lensi yhden vieraan päälle.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti