Erehdyksiä yleisön edessä

Mokaaminen nolottaa aina, mutta erityisen punastuttavaa se on silloin, kun paikalla on yleisöä. Joulujuhlat, kevätjuhlat ja muut esitykset voivat olla jännittäviä tilanteita, ja silloin näyttelijältä lipsahtaa helposti väärä vuorosana, tai voimistelija unohtaa koreografian. Moka harvoin pilaa esitystä, mutta kyllä silloin nolottaa. Koululaisen lukijat kertovat, millaisia mokia heille on sattunut yleisön edessä.

Sanat kateissa

Olin esiintymässä kirkossa ja olin harjoitellut tosi paljon. Kun sitten aloin laulaa, lauloin 1/4 oikein. Sitten aloin improvisoida, koska pää löi ihan tyhjää. Melkein kukaan ei onneksi tuntenut biisiä, joten he luulivat, että lauloin oikeaa biisiä.

Puhelin soi

Olimme koulun kanssa tekemässä näytelmää keskiajalta. Kun oli minun vuoroni sanoa repliikkini, alkoi kännykkäni soida taskussa. Hävetti aika paljon, kun jouduin vastaamaan puheluun näytelmän aikana. Kaikki nauroivat, ja jutusta jaksetaan vieläkin muistuttaa.

Väärä liike

Harrastin ennen parhaan ystäväni kanssa kilpajoukkuevoimistelua. Meillä oli tietenkin myös näytöksiä. Se missä itse mokasin, taisi olla kylläkin vain harjoitus, mutta silti yleisö oli edessämme! Teimme jonkin liikkeen, ja sen jälkeen olisi vielä pitänyt tulla kulmanoja. No, minä tietenkin unohdin sen ja olin nousemassa esityksen mukaisesti ylös ja lähtemässä kipittämään toiseen suuntaan. Kunnes yhtäkkiä huomasin, ettei kukaan muu lähtenyt. Laskeuduin nopeasti ja paniikissa ja jatkoin esitystä. Iskäni  videoi esityksen, joten siellä puhelimessa se mokani nyt kyyhöttää.

Pitkä tauko

Kerran meillä oli äidinkielen tunnilla esitelmä. Siinä piti muistaa kaikki ulkoa. Alku meni hyvin, mutta sitten unohdin koko­­naan, mitä piti sanoa. Tuli pitkä tauko. Koitin keksiä jotain, mutta se meni kuitenkin ihan pieleen. Se oli todella noloa.

Sermi nurin

Nolointa, mitä minulle on koskaan tapahtunut esityksessä, on se että kaadoin sermin toisen päälle. Esitys meni pieleen, koska ambulanssi haki pois päähenkilön, eli hänet, jonka päälle kaadoin sermin.

Nauruhepuli yllätti

Ensimmäisellä luokalla meidän täytyi lukea isänpäivärunot päivänavauksessa koko koululle. Kun oma vuoroni tuli ja aloitin lukemisen, sain aivan yhtäkkiä kamalan naurukohtauksen. En ollut koskaan aiemmin puhunut mikrofoniin, joten ääneni kuulosti mielestäni tosi hassulta. No, puheestani ei varmaankaan oikein saanut mitään selville. Pahinta oli kuitenkin se, että kaksossiskoni seisoi vieressäni ja häntäkin alkoi naurattaa. Voitte kai kuvitella, miten sekava esityksestämme siinä kohtaa tuli.

Jäätelö lattialla

Viime vuoden joulujuhlassa esiinnyin nuorena tyttönä, joka ei tiennyt mitään joulusta. Kun vastanäyttelijäni alkoi selittää, mistä joulussa on kyse, ja ojensi minulle jäätelön, niin tiputin jätskin lattialle. Sitä roiskahti myös housuilleni, koska jäätelö oli sen verran sulanut. Koko yleisö alkoi nauraa. Kaikki lavalla olijat ja katsojat nauravat tälle vieläkin.

Tonttulakki vai selfie?

Olimme päiväkodin joulujuhlassa ja otimme kaverini kanssa selfieitä hänen uudella puhelimellaan. Ohjaajamme tuli sanomaan, että nyt on meidän vuoro esiintyä. Menimme omaan esitykseemme ja minun piti sanoa: ”haetaan tonttulakit”, mutta sanoinkin ”otetaan selfieitä”.

Seeprat sekaisin

Tein kerran esitelmän seeproista. Kun olin lukenut tekstin, opettaja kehotti luokkatovereitani kyselemään minulta lisää. Kun Severi-niminen poika viittasi, sanoin hänelle: ”Mitä haluat kysyä, seepra?” Koko luokka alkoi nauraa ja olin tosi nolona. Se tapahtui kolmannella luokalla ja yhä jotkut muistuttelevat siitä.

Kapula irtosi

Soitin rumpuja bändissä, joka esiintyi kevätjuhlassa. Kesken kertosäkeen rumpukapula lipesi otteestani ja lensi kitaristin jalkoihin. Jouduin nousemaan rumpujen takaa hakemassa kapulan, jotta pystyin jatkamaan soittamista. Hävettää vieläkin!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti